Ο Κ. Καρτάλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Κώστας Καρτάλης, μίλησε στις 16/03 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.
Για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠαΣοΚ, τις εκλογές και το νέο πολιτικό σχηματισμό Κατσέλη - Καστανίδη, μεταξύ άλλων είπε:

* Για εκλογές ανάδειξης αρχηγού του ΠαΣοΚ:


«Είναι λάθος να μπαίνουν αριθμοί σε αυτή την περίπτωση και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μεταξύ τους εποχές και διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις. Κάθε ένας που θα έρθει την Κυριακή έχει την ίδια αξία και δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει στην ανάκαμψη και στην επανεκκίνηση του ΠαΣοΚ...».

* Για εθνικές εκλογές:

«Σε κάθε περίπτωση στις επόμενες εθνικές εκλογές κρίνονται και πρόσωπα και κόμματα. Ο κόσμος θα κρίνει πώς θα τοποθετηθεί απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία είχαν συμμετοχή στην τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο, είτε αυτοί ήταν βουλευτές, είτε ακόμα περισσότερο μέλη του υπουργικού συμβουλίου».
 
Σε άλλο σημείο είπε: «Ο πολίτης φοβάται την αστάθεια. Τα κόμματα, πρέπει να βεβαιώσουν -όσα εν πάση περιπτώσει θεωρούν ότι είναι στο συμφέρον της χώρας η πολιτική σταθερότητα, γιατί υπάρχουν και κόμματα που θεωρούν ότι η αστάθεια είναι στο συμφέρον της χώρας-, θα πρέπει να δεσμευτούν. Τον τρόπο θα τον βρούμε μετά τις εκλογές. Θα πείσουμε τους πολίτες και θα βρούμε τον τρόπο».

Δημοσιογράφος: Κινήσεις, όπως της κ. Κατσέλη και του κ. Καστανίδη, δεν φοβίζουν αυτή τη στιγμή το ΠαΣοΚ;

Κ. Καρτάλης: «Οι δημοσκοπήσεις αυτές τις μέρες δείχνουν ένα πολυκομματικό τοπίο, που θα δημιουργήσει ενδεχομένως δυσκολίες στην εθνική συνεννόηση, η οποία είναι αναγκαία μετά τις εκλογές. Οι πολίτες θα κρίνουν. Θέλουν να επιλέξουν το καινούργιο κόμμα της κ. Κατσέλη και του κ. Καστανίδη; Θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ποια ήταν η πολιτική συμμετοχή των δύο συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων στην τελευταία διετία. Να εκτιμήσουν αν θα πρέπει, σε δύσκολες στιγμές για ένα κόμμα, να παραμένεις μέσα σε αυτό και να προσπαθείς να συνδιαμορφώσεις πολιτικές. Προσωπικά, είχα διαφωνίες με πολιτικές της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, αλλά έμεινα στο ΠαΣοΚ και μέσα από τις κοινοβουλευτικές και κομματικές διαδικασίες προσπάθησα να πω την άποψή μου, να στηρίξω πρακτικά την ενότητα».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα