Ο Κ. Καρτάλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στη Μαγνησία, Κώστας Καρτάλης, μίλησε στις 27/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη συνέντευξή τους αποτύπωσαν την λέξη "συγγνώμη" προς τους πολίτες, οι οποίοι εθίγησαν με τα οριζόντια μέτρα, και κυρίως σε μισθούς και συντάξεις. Ο πρώην
πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής, μετά από αρκετά χρόνια σιωπής, έκανε μια δήλωση στήριξης του κ. Σαμαρά, αλλά η πενταετία στην οποία ήταν πρωθυπουργός είναι μια πενταετία η οποία δεν έχει καμία εκλογική ή πολιτική αποτίμηση. Νομίζω ότι ο πολίτης αξίζει τον κόπο να το συνδέσει αυτό και να το συγκρίνει. Από την μια έχεις κάποιον ο οποίος σου αποτυπώνει τι έκανε και ζητά την κατανόηση του κόσμου για αυτά που έκανε λάθος και από την άλλη μεριά, έχεις κάποιον που σιωπά. Όσον αφορά στην κυβερνησιμότητα, βλέπουμε τις προτάσεις. Βλέπουμε τις προτάσεις που καταθέτει ο κ. Βενιζέλος και είναι προτάσεις οι οποίες είναι ακολουθητικές, δηλαδή συνεχίζουν μια πορεία την οποία είχε τους τελευταίους πέντε έξι μήνες -επιτυχημένη, κατά την άποψη μου-, σε ό,τι αφορά την τακτοποίηση ανταλλαγής των ομολόγων, της μείωσης του δημοσίου χρέους, της μείωσης εξυπηρέτησης των δανείων σε ετήσια βάση μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία δημιούργησε ένα οπλοστάσιο για την επόμενη μέρα. Και βλέπω επίσης και τον τρόπο με τον οποίο μιλάει στους πολίτες, μιλάει με αλήθεια. Λέει ότι "έχουμε δυσκολίες μπροστά μας, δεν θα υποσχεθώ πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν, δεν συμμετέχω σε εμπόριο ελπίδων"».

Σε άλλο σημείο είπε: «Αν υπάρχουν κάποια κόμματα τα οποία από τώρα έχουν αποφασίσει ότι την επόμενη μέρα θα είναι απέναντι σε μια εθνική προσπάθεια που χρειάζεται η χώρα, για να βγει από την κρίση, ας το πουν στους πολίτες και ο κάθε πολίτης ας αποφασίσει. Θέλει να ψηφίσει τιμωρητικά ή θέλει να ψηφίσει θετικά. Να αποφασίσει πώς και αν θα κυβερνηθεί η χώρα. Αν θα μείνουμε στο ευρώ ή αν θα πάμε σε ένα άλλο νόμισμα, το οποίο μπορεί να είναι πολύ γραφικό και όμορφο, αλλά τελικά θα είναι καταστροφικό για την χώρα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα