Ο Κ. Χρυσόγονος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Χρυσόγονος, μίλησε στις 5/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Σταμάτη Ζαχαρό.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για διαπραγμάτευση:

«Το βέβαιο είναι ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι τις 17 - 18 Αυγούστου. Πιστεύω ότι τότε θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αν όχι μεσοπρόθεσμης διάρκειας, δηλαδή να κλείσουμε μια συμφωνία που θα μας πάει μέχρι το 2018, τουλάχιστον να κλείσουμε μια συμφωνία - γέφυρα. Είτε το ένα είτε το άλλο είναι απαραίτητο, προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση μέχρι
τις 20 Αυγούστου και να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που λήγει τότε, διότι διαφορετικά -όπως είπε πολύ σωστά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου... Θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα...».

* Για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ:

Δημοσιογράφος: Ο κ. Δρίτσας είπε ότι είναι αντίθετος στην εκποίηση του ΟΛΠ...

Κ. Χρυσόγονος: «Και εγώ είμαι αντίθετος στην εκποίηση του ΟΛΠ και την εκποίηση των αεροδρομίων και πολλών άλλων πραγμάτων. Αλλά, εδώ τώρα, έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση ανωτέρας βίας, διότι αν δεν μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία με τους δανειστές, η συνέπεια δεν θα είναι απλώς να ξεπουληθούν σε τιμή ευκαιρίας κάποια από τα εθνικά του ελληνικού δημοσίου, αλλά θα απαξιωθούν συνολικά τα εθνικά του δημοσίου μαζί με όλα τα περιουσιακά στοιχεία -ιδιωτικά και δημόσια- που υπάρχουν στην Ελλάδα, διότι η ελληνική οικονομία θα βρεθεί σε κατάσταση περιδίνησης. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε και μετά βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας μια άμεση απειλή, η οποία είναι πολύ σοβαρή. Το πρώτιστο δεν είναι να επιδεικνύουμε επαναστατικότητα και λόγια που πολλές φορές μπορεί να μην έχουν και αντίκρυσμα. Πρέπει να επιδεικνύουμε ρεαλισμό και αυτό πρέπει να το διδαχτούν ειδικά εκείνοι που δηλώνουν θαυμαστές του Λένιν και του Τρότσκι... Ανεξαρτήτως αν συμφωνεί κανείς μαζί τους (σ.σ.με τους Λένιν και Τρότσκι), αυτοί ήταν πρωτίστως ρεαλιστές πολιτικοί. Πρέπει να επικρατήσει ρεαλισμός, ανεξάρτητα από το που βρίσκεσαι πολιτικά και τι κάνεις. Η ουσία είναι ότι πρέπει να βλέπεις τα πραγματικά δεδομένα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι άκρως αντίξοα και απειλητικά».

* Για εκλογές:

«Είναι προφανές ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα γίνουν πολύ νωρίτερα. Αλλά, αυτή τη στιγμή, να γίνουν εκλογές, να έχουμε τρεις κάλπες μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο σε μια χώρα που βρίσκεται με το ένα πόδι στη χρεωκοπία, είναι όχι απλώς πολυτέλεια... Δεν είμαστε για εκλογές αυτή τη στιγμή, ούτε μέχρι τέλος του 2015. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία, να μπορέσει η χώρα να ισορροπήσει στοιχειωδώς, να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, να πάρουμε ανάσες, να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης -που ούτως ή άλλως θα έχουμε στο 2015- και μετά βλέπουμε, το 2016 δηλαδή... Θέλουμε να ολοκληρωθεί το πακέτο με μια αναδιάρθρωση του χρέους, ούτως ώστε να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε... Τετραετία με την παρούσα Βουλή δεν βγαίνει. Ας βγάλουμε το 2015 και βλέπουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα