Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στις 26/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις επικείμενες εκλογές:

«Στην παρούσα φάση, είναι μάταιο να πιστεύουμε ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα από μια μονοκομματική κυβέρνηση, επειδή λόγω του εκλογικού νόμου θα έχει εκλεγεί με 35% και θα έχει απέναντί της, ταυτόχρονα 7 - 8 κόμματα στη Βουλή,
να κάνουν αντιπολίτευση. Δεν γίνεται. Χρειάζεται τα κόμματα τα οποία να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς, ανεξάρτητα του ποιος θα αναδειχθεί πρώτος και να συγκροτήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνική Ελλάδος θα την έλεγα εγώ, με τους καλύτερους από όλες τις πλευρές, προκειμένου να κερδίσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη. Διαφορετικά δεν γίνεται να κάνει καινούργια αρχή η Ελλάδα».

* Για κυβέρνηση συνεργασίας:

«Τώρα που διασπάστηκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το υπόλοιπο κομμάτι υπό τον κ. Τσίπρα, το οποίο -λέει τουλάχιστον-, ότι πιστεύει στην Ευρώπη και έφερε προς υπογραφή το μνημόνιο, οφείλει και αυτό να αναλάβει τις ευθύνες του, μαζί με εμάς, το Ποτάμι, το ΠαΣοΚ, με όσους δηλώνουν ότι πιστεύουν στην Ευρώπη, προκειμένου να προχωρήσουμε στο πλαίσιο της ευρωζώνης και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».

* Για τη Νέα Δημοκρατία:

«Το πιο σημαντικό για τη Νέα Δημοκρατία -με δεδομένο ότι πριν από 7 μήνες χάσαμε και μάλιστα με 9 μονάδες διαφορά-, είναι να εκπλήξει ευχάριστα. Κάποια στιγμή, τώρα στις εκλογές, να κοιτάξει ο κόσμος προς εμάς και να πει ότι άλλαξε αυτό το κόμμα ουσιωδώς και έχει να δώσει κάτι καινούργιο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα ψηφοδέλτια, γιατί το κακό -εσωτερικά-, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο καλό προκύψει, αν κάνεις αλλαγές στις λίστες, τελευταία στιγμή. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις θέσεις αυτές καθ' αυτές και όχι σε θέσεις θεωρητικού περιεχομένου. Πρέπει το πρόγραμμά μας να είναι λιγόλογο με θέσεις που να συζητηθούν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα