Ο Κ. Μπακογιάννης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στις 2/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Έχουμε περάσει ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι σε τρεις μέρες έπεσε το νερό που κανονικά πέφτει σε τρεις μήνες. Δίνουμε μάχη σε δύο μέτωπα. Από τη μία στη Φθιώτιδα, όπου ευτυχώς ο Σπερχειός απ' ό,τι φαίνεται έχει υποχωρήσει -έχουν υποχωρήσει τα νερά- και από την άλλη στην Ευρυτανία, όπου τα πράγματα είναι πολύ

χειρότερα. Ο νομός είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έχουμε τη δημοτική ενότητα Αγράφων, η οποία είναι αποκλεισμένη και αντιμετωπίζουμε προβλήματα και σε άλλα χωριά στο Νομό Ευρυτανίας. Το οδικό δίκτυο έχει διακοπεί σε διάφορα σημεία. Χτες το απόγευμα αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε μία προληπτική εκκένωση ενός ολόκληρου χωριού, του Κρίκελλου, το οποίο πραγματικά έχει σχιστεί στα δύο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αφορά κυρίως τα γεφύρια μας. Έχουμε 2 - 3 γεφύρια, όπου το νερό έχει δημιουργήσει ζημιές. Τις επόμενες 48 ώρες η ζωή μας θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Το επόμενο είναι να δούμε πώς θα επουλώσουμε τις πληγές. Ήδη τρέχουμε την διαδικασία καταγραφής των ζημιών. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε μόνοι μας το οικονομικό κόστος. Ελπίζουμε σε αυτό το κράτος να μας βοηθήσει. Έχουμε, ήδη, έρθει σε επικοινωνία με την κυβέρνηση και έχουμε λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα