Ο Κ. Αμπατζίδης στον ΑΘΗΝΑ984

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Κώστας Αμπατζίδης, μίλησε στις 23/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Με αφορμή την καταγγελία ότι το θέμα των πανελλαδικών στο μάθημα της φυσικής υπήρχε αναρτημένο στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων είπε:

«Οι πηγές από τις οποίες αντλούμε την γνώση που έχουμε πάρει είναι κοινές. Τα τελευταία χρόνια αυτή τη γνώση την αντλούμε και από το διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο υπάρχει σε εξέλιξη και
ένας διάλογος. Δηλαδή, ανταλλάσσονται απόψεις και ανεβαίνουν θέματα. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει θέμα... Αυτά που είναι αναρτημένα στο ψηφιακό σχολείο, τα θέματα, εμείς οι φροντιστές τα επεξεργαζόμαστε. Είμαστε οι περισσότεροι επισκέπτες στο συγκεκριμένο site του υπουργείου, που υπάρχουν δημοσιευμένα πάρα πολλά θέματα και τα χρησιμοποιούμε στη διδασκαλία. Επίσης, το γεγονός ότι η ιδέα είναι κοινή με κάτι που βρίσκεται δημοσιευμένο σε ένα site δεν είναι κάτι κακό, επειδή μιλάμε για συγκεκριμένα κομμάτια της ύλης. Μιλάμε για τρεισήμισι κεφάλαια, στα οποία εξετάζονται τα παιδιά 12 περίπου χρόνια. Έχουν εξαντληθεί σχεδόν όλες οι ιδέες. Εξάλλου δεν είναι ίδιο αυτό που είναι δημοσιευμένο με εκείνο που έπεσε».

Και πρόσθεσε: «Οι πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να αφορούν αποκλειστικά την εκπαιδευτική κοινότητα. Και είναι ο μοναδικός αδιάβλητος θεσμός στη χώρα, τον οποίο όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε και να υπηρετούμε με προσοχή. Για όλα τα θέματα μπορούμε να πούμε ότι είναι δημοσιευμένα. Είτε στα σχολικά βιβλία, είτε σε φροντιστηριακά βοηθήματα και κάθε φροντιστής μπορεί να καυχηθεί ότι τρεις με τέσσερις χρονιές έχει διδάξει τα θέματα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα