Ο Ιμράν Χαν καταγγέλλει τις αρχές των ΗΠΑ

Ο Πακιστανός πολιτικός Ιμράν Χαν, σφοδρός επικριτής της πολιτικής τάξης της χώρας του και ηγέτης του κόμματος "Κίνημα για τη Δικαιοσύνη", κατήγγειλε ότι άνδρες της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης τού έθεσαν ερωτήματα για τα πυρά αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη χώρα του, κατά τον σύντομο σταθμό στο Τορόντο του αεροσκάφους που τον μετέφερε στις ΗΠΑ.

"Αποβιβάστηκα από το αεροσκάφος και κλήθηκα να απαντήσω σε ερωτήματα της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης για τις θέσεις μου

όσον αφορά τις επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν", έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, υπενθυμίζοντας την αντίθεσή του στις επιθέσεις αυτές με τη φράση: "οι επιθέσεις αυτές πρέπει να σταματήσουν".

Το γεγονός αυτό έγινε αιτία να χάσει την πτήση του και μια σημαντική συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Το κόμμα του Ιμράν Χαν καταδίκασε έντονα το περιστατικό αυτό και κάλεσε τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, να ζητήσουν συγγνώμη.

Πρώην σταρ του κρίκετ στη χώρα του, ο Ιμράν Χαν ηγήθηκε στις 6 Οκτωβρίου διαδήλωσης κατά των επιθέσεων αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα