Ο Γ. Βρούτσης στον ΑΘΗΝΑ984

                                                                                   
Ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στις 9/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:
«Δεν συμφωνώ να συμμετέχουν πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, (σ. σ. στη μεταβατική κυβέρνηση) αν και δεν μπορεί να αποτελεί και θέσφατο. Άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα. Από εκεί και πέρα, εάν συμμετάσχουν, δεν είναι κάτι το τρομερό ή το τραγικό, τη στιγμή

που δεν θα έχει πολιτικό χαρακτήρα αυτή η κυβέρνηση, με την έννοια ότι θα πάρει πολιτικές αποφάσεις μείζονος σημασίας, απλά θα λειτουργήσει μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο και το έργο της θα είναι συγκεκριμένο».

Σε άλλο σημείο είπε: «Πιστεύω και παίρνω από τώρα θέση, ότι η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς -δεν υποδεικνύω, αλλά γνωρίζω και τον άνδρα Σαμαρά-, δεν θα αλλάξει αυτή τη θέση περί υπογραφής. Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Όλι Ρεν μέσα σε ένα διάστημα, τουλάχιστον μιας εβδομάδας κάνει το δεύτερο ολίσθημα. Πρόκειται για μια απρεπή και προσβλητική στάση απέναντι, όχι στη Νέα Δημοκρατία, όχι στο πολιτικό σύστημα, αλλά απέναντι στον ελληνικό λαό. Ας καταλάβει ότι δεν απευθύνεται σε μια επιχείρηση, γιατί αυτή η αντίληψη περί διαχείρισης εταιρίας πρόκειται, αλλά απευθύνεται σε έναν λαό και όταν ο λαός αυτός ταπεινωθεί, μπορεί να έχουμε απρόβλεπτες και διαφορετικές εξελίξεις. Σε λίγο θα ζητήσει και το γνήσιο της υπογραφής...».

Και πρόσθεσε: «Ας μην υπογράψει, λοιπόν, εκτός από τους θεσμικούς, κανένας. Εάν για τεχνικούς λόγους χρειάζεται η υπογραφή του κ. Προβόπουλου, που είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με την ιδιότητα του διοικητή δεν το γνωρίζω. Πιθανόν να πρέπει να υπογράψει ο κ. Προβόπουλος. Την υπογραφή, όμως, την πολιτική του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νομίζω ότι δεν μπορεί να το θέτει ως προαπαιτούμενο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Keywords
Τυχαία Θέματα