Ο Γ. Βουδούρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, μίλησε στις 10/04 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:
Δημοσιογράφος: Οι γιατροί έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται ότι έχετε μεν αρχίσει να εξοφλείτε, αλλά πρωτίστως τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, εκείνοι μένουν απλήρωτοι. Τι απαντάτε;

Γ. Βουδούρης: «Αυτά είναι μία μυθολογία. Θέλουν να την κατασκευάζουν κάποιοι. Θέλουν να δείχνουν μία εικόνα ότι ο Οργανισμός είναι υπέρ των μεγάλων και των αλυσίδων.
Δεν είναι κάτι πραγματικό αυτό. Δεν έχει πληρωθεί κανένας μέχρι σήμερα και βέβαια, δεσμεύτηκα ότι αφού τους υποδείξουμε πλέον τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσουν όλα τα παραπεμπτικά, μέχρι τις 30 του μηνός θα πληρωθούν όλοι.
Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι και από τους υπηρετούντες αυτή την στιγμή στον ΕΟΠΥΥ θεραπευτές, σήμερα θα είναι και τα ονόματα αναρτημένα και στη λίστα, για να πιστέψουν κάποιοι επιτέλους ότι όταν λέμε κάτι το εννοούμε -παρά τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που έχει ο ΕΟΠΥΥ- περίπου 3.000 γιατροί από τις 5.000 γιατρούς, πληρώνονται, καταβάλλοντας τους δυο μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς».

Δημοσιογράφος: Όχι όμως όλοι, απ' ό,τι μας λέτε...

Γ. Βουδούρης: «Ζητήσαμε να καταθέσουν κάποια χαρτιά, τις εξετάσεις που είχαν κάνει. Ανταποκρίθηκαν μόνο 2.100 γιατροί. Δώσαμε μία παράταση, έφτασε περίπου στις 3.000».

Δημοσιογράφος:  Όσοι ανταποκρίθηκαν θα πληρωθούν πάντως...

Γ. Βουδούρης: «Ακριβώς».

Δημοσιογράφος:  Έχετε αίσθηση, γιατί δεν ανταποκρίθηκαν οι υπόλοιποι 2.000 γιατροί;

Γ. Βουδούρης: «Υπάρχουν δύο δυσκολίες. Η μία δυσκολία είναι ότι το μηχανογραφικό σύστημα, στο οποίο ζητήσαμε να καταθέσουν τα στοιχεία, ίσως κάποιες στιγμές παρουσίαζε, λόγω φόρτου, δυσκολίες στο να ανοίξει. Δεύτερον, είναι ότι τα στοιχεία που ζητήσαμε ήταν αρκετά, αλλά σημαντικά, γιατί αυτή τη στιγμή, σε έναν Οργανισμό, δημιουργείται ο ατομικός φάκελος του γιατρού. Επομένως, μία φορά θα γίνει αυτό -που θα χρειαστεί να φέρουν 5, 6 και 7 δικαιολογητικά- και από εκεί και μετά, δε θα υπάρχει τέτοιο θέμα. Και ο τρίτος λόγος, είναι -που δεν το πιστεύω, γιατί δεν έχω τέτοια ακούσματα-, να μην έχουν εξετάσει κανέναν αυτοί οι 2.000 γιατροί, κάτι εντελώς απίθανο».  

* Για ασφαλισμένους με χρόνια νοσήματα:

«Έχουμε ζητήσει από τις υπηρεσίες που έχουν μείνει στον ΟΠΑΔ, να κάνουν την εκκαθάριση των οφειλών τους, να τις δώσουν στον ΕΟΠΥΥ, να μας πουν ποια ακριβώς είναι τα ποσά, προκειμένου να βγουν εντάλματα πληρωμής. Η κατάσταση στον ΟΠΑΔ -δεν ξέρω γιατί-, ξέφυγε σε επίπεδο τόσο μεγάλων οφειλών. Θεωρώ ότι εκεί η προσπάθεια που γινόταν από τη διοίκηση ήταν πολύ μεγάλη, αλλά δεν αρκούσε μόνο αυτή. Προφανώς, γινόντουσαν κάποιες δαπάνες με χαρακτήρα σπατάλης. Εμείς έχουμε 5.000 γιατρούς και οι επισκέψεις που κάναμε ήταν περίπου 800.000 το μήνα και για αυτές τις επισκέψεις πήραν 8 εκατομμύρια. Οι γιατροί του ΟΠΑΔ, με λιγότερες επισκέψει
Keywords
Τυχαία Θέματα