Ο Γ. Βαλλιανάτος στον ΑΘΗΝΑ984

O πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μίλησε στις 26/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα νέα πολιτικά σχήματα:

«Υπάρχει μια δειλία, έχουμε κολλήσει σε κάποιους όρους. Βλέπουμε, ας πούμε, την δυσκολία της Δημοκρατικής Αριστεράς να ανοιχτεί σε έναν χώρο λίγο πιο φιλελεύθερο. Κάποιες φορές το κάνει, κάποιες όχι. Η κίνηση των 58 δεν κατάφερε να πάει πιο πέρα. Δηλαδή, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος που δεν "βράζει", αλλά εν πάση περιπτώσει πραγματοποιούνται κάποιες σημαντικές αλλαγές. Θεωρώ ότι θα δούμε και άλλα σχήματα πριν και μετά τις εκλογές. Στις ευρωεκλογές, για παράδειγμα, με πρωτοβουλία του ALDE (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), με επικεφαλής τον κ. Φερχόφσταντ, θα δούμε αν θα κατέβουμε όλοι μαζί και πόσοι θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο».

* Για το πρόγραμμά του για τον Δήμο της Αθήνας:

«Το μεσαίο κομμάτι του πακέτου μας προς την Αθήνα, που είναι τα 52 διαμάντια και η ανθρωπιστική κρίση -που είναι προϋπόθεση για όλα αυτά-, λέει ότι θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά 30%. Θέλουμε να αλλάξει λίγο ο τρόπος που βλέπει κανείς τόσο τις υπηρεσίες του δήμου, όσο και αυτά που μπορούν να γίνουν στον δήμο από ιδιώτες και σε συνεργασία με το δημόσιο. Ο ιδιώτης δεν είναι ο κεφαλαιοκράτης, χοντρός, φαλακρός, με το πούρο, που πίνει το αίμα με το καλαμάκι. Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Για παράδειγμα, άνοιξε το καινούργιο μουσείο της Ακρόπολης και δημιουργήθηκαν 100 επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή. Αυτοί είναι άνθρωποι όπως όλοι μας, που προσπαθούν, αγωνίζονται και γονατίζουν. Έτσι λοιπόν, με τα σκουπίδια σημαία... Είναι πολύ αστείο να το λέω, αλλά το σκουπίδι είναι ένα προϊόν που ανακυκλώνεται, δεν πετιέται, δεν καίγεται και γίνονται πολύτιμα πράγματα από αυτό. Το σκουπίδι είναι κάτι που έχουμε αγοράσει, το έχουμε χρησιμοποιήσει, του έχουμε αλλάξει μορφή και συνεχίζει την πορεία του μέχρι να μας έρθει ξανά. Αυτή είναι μια άλλη αντίληψη για το σκουπίδι. Αλλά, κυρίως, μας ενδιαφέρει η ενεργοποίηση των πολιτών και η συνεργασία με το δημόσιο. Εκεί βλέπουμε ότι χωρίς πολλά χρήματα, απλώς με όραμα, επιμονή και επαγγελματικότητα, μπορεί να αλλάξει η Αθήνα και να λυθούν κάποια θέματα. Ας πούμε όμως κάτι άλλο που μπορεί να έχει ενδιαφέρον. Αναφέρομαι στα ναρκωτικά, την πορνεία, τους αστέγους και τους μετανάστες. Θεωρώ ότι αυτά δεν είναι θέματα του Καλλικράτη, αλλά είναι αδιανόητο ένας δήμαρχος, ένας άρχοντας και ένας σκατατζής -όπως λέω και συγχωρέστε με-, να μην έχουν άποψη για αυτά τα πράγματα. Μπορεί ο δήμαρχος τρία χρόνια μετά την ανάληψη της θητείας του, το μόνο που μπορεί να πει για την πορνεία -ας πούμε-, είναι "σφραγίζω τα παράνομα σπίτια"; Αυτό είναι ένδεια, είναι ένας λίγος δήμαρχος, ο οποίος δεν μπορεί να λύσει το θέμα των σκιών που πλανώνται στην Αθήνα. Όσον αφορά τους μετανάστες, ντρεπόμαστε όλοι που δεν μπορούν να ψηφίσουν -για τους νόμιμους μιλάω- και για όλους αυτούς που δεν έχουν χαρτιά, που βασανίζουν και βασανίζονται σε αυτή την πόλη. Όλα αυτά, μαζί με το τι συμβαίνει στα κρατητήρια της ασφάλειας, σε κάθε αστυνομικό τμήμα, είναι θέματα για τα οποία ο επόμενος δήμαρχος πρέπει να έχει άποψη».

* Για τον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα 9.84»:

«Είναι ένας υπέροχος σταθμός, που θεωρώ ότι βρίσκεται σε ένα ωριμότατο στάδιο, ώστε να περάσει στην ελεύθερη αγορά. Πιστεύω ότι άξιοι άνθρωποι μπορούν να τον κρατήσουν και να έχουν κέρδος. Δεν έχει κανένα λόγο ο δήμος να πληρώνει γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Νομίζω ότι είστε άξιοι να το κάνετε και εγώ θα βοηθούσα σε αυτό. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, θα μπορούσαν οι δημότες, με δημοψήφισμα, να αποφασίσουν πώς θα ήθελαν τον δημοτικό σταθμό της Αθήνας και νομίζω ότι θα αποφάσιζαν το καλύτερο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα