Ο Γ. Τούντας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ και αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Τούντας, μίλησε στις 24/07 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για τον Ιατρικό Τουρισμό, μεταξύ άλλων είπε:

«Έχουμε αναλάβει με τους συνεργάτες μου στο πανεπιστήμιο να εκπονήσουμε μια μελέτη που μας έχει αναθέσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, για να δούμε πώς μπορεί να αναπτυχθεί το κομμάτι του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, η οποία
προσφέρεται πραγματικά για να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα. Και προσφέρεται για σημαντικούς λόγους. Πρώτα από όλα, γιατί είναι τουριστικός προορισμός για όλο τον κόσμο. Δεύτερον, έχει ξενοδοχειακές υποδομές που μένουν ανεκμετάλλευτες το περισσότερο διάστημα του χρόνου. Τρίτον, έχουμε πολλούς και καλούς γιατρούς και τέταρτον, υπάρχουν νοσοκομεία του ΕΣΥ σε τουριστικές περιοχές -και μάλιστα αρκετά από αυτά πρόσφατα χτισμένα και με σύγχρονη υποδομή-, τα οποία παρουσιάζουν σχετικά μικρή ετήσια πληρότητα, που σημαίνει ότι υπολειτουργούν και δεν αξιοποιούνται επαρκώς οι υποδομές τους».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε εντοπίσει διάφορες κατηγορίες ασθενών, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ιατρικού τουρισμού -και που διακινούνται αυτή τη στιγμή σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες χώρες-, όπως πρώτα από όλα, αυτοί που έχουν ανάγκη από αποκατάσταση. Η αποκατάσταση δεν είναι κάτι χρόνιο, αλλά κάτι που κρατάει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα... Διεθνώς, υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλες κατηγορίες ασθενών, όπως τους χρόνιους ασθενείς, τους νεφροπαθείς, που μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση σε μονάδα του νοσοκομείου και να μένουν στο ξενοδοχείο. Επίσης, οι καρκινοπαθείς που κάνουν την θεραπεία τους...
Βασική μας σκέψη είναι η συνεργασία των δημόσιων νοσοκομείων με τα ιδιωτικά ξενοδοχεία, ώστε να καλύψουν αυτή την ανάγκη από κοινού... Σε πρώτη φάση μπορούμε να αποβλέπουμε περίπου σε 100.000 ασθενείς - τουρίστες το χρόνο, που αν υπολογίσουμε ένα έσοδο της τάξης των 4000 - 5000 ευρώ για κάθε ασθενή, σημαίνει αμέσως 500 εκατομμύρια ευρώ έσοδα το χρόνο».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα