Ο Γ. Τόλιος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννης Τόλιος, μίλησε στις 11/6 στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Άρη Τόλιο.
Μεταξύ άλλων, είπε:
"Στον πυρήνα του προβλήματος που συζητάμε είναι το χρέος. Άρα, λοιπόν, διαγραφή του χρέους σημαίνει αμφισβήτηση. Εκεί χτυπάς, εκεί έχεις το πιστόλι -που
λέμε-, στο τραπέζι. Να πεις, "συγνώμη, δεν μπορούμε παραπέρα". Δεν θέλεις να μου δώσεις; Μη μου δίνεις, βρε παιδί μου. Εγώ αμφισβητώ την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Πρέπει να σας πω ότι μέσα στον Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, το σύνολο των τοκοχρεολυσίων φτάνει τα 13 δισ. ευρώ. Εάν δεν τα καταβάλλεις αυτά, εάν δεν τα δώσεις, δεν έχεις ανάγκη να δανειστείς".
Δημοσιογράφος: Λέτε, δηλαδή, ότι εάν δεν υπάρξει ρητή δέσμευση στο πώς θα διαχειριστούμε το χρέος και το τρέχον -αυτό που έχουμε δημιουργήσει τώρα- και το βαθύτερο, το μεγάλο, να μην πάμε σε συμφωνία;
Γ. Τόλιος: "Λέω το εξής: Ναι, να μην πάμε σε συμφωνία. Με αυτούς τους όρους; Σήμερα, με αυτούς τους όρους, μπαίνεις στο σπίτι μου και μου κάνεις αυτά; Όχι, δεν θα το δεχτώ. Δεν θα το δεχτώ. Εγώ αυτό θα έκανα".
Και πρόσθεσε: "Για μένα η σωτηρία του λαού και το πιστεύω πάνω από όλα... Εάν θέλουμε να δικαιώσουμε τις φορολογίες, αυτή τη στιγμή, του ελληνικού λαού... -πράγματι σαν τέτοιες, διάφορα μπορεί να πει κανείς και πιέσεις και τούτα και τα άλλα, μα δεν υπάρχει άλλη λύση, ασφαλώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις- ... να αμφισβητήσει την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Κι αν μας πουν, "εκτός από την Ευρωζώνη", εκτός από την Ευρωζώνη. Τελεία και παύλα".
Keywords
Τυχαία Θέματα