Ο Γ. Σταθάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στις 9/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τις εξαγγελίες του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ:

«Μπορούμε ν' αλλάξουμε τα θέματα, τα οποία είναι κοινωνική ή οικονομική προτεραιότητα για δικούς μας λόγους. Αυτά μπορούμε να τ' αλλάξουμε μονομερώς. Αυτά υποθέτω ότι θα είναι και οι εξαγγελίες του Α. Τσίπρα
στη Θεσσαλονίκη, χωρίς δεύτερη συζήτηση. Πάντως θέματα, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η κοινωνική δικαιοσύνη στο φορολογικό σύστημα, τα εργασιακά κ.α., έχουν προτεραιότητα».

* Για το μνημόνιο και την απεμπλοκή από το ΔΝΤ:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θ' ανατρέψει το μνημονιακό σύστημα... Χρειάζεται ένα διαφορετικό δημοσιονομικό πρόγραμμα, πολύ χαλαρότερο από αυτό που υπάρχει, προκειμένου να υπάρξει η στοιχειώδης ανάκαμψη της οικονομίας. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και η μείωση των επιτοκίων δίνουν λύση, αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται και ονομαστικό κούρεμα. Το ελληνικό χρέος, ως έχει, δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο. Πρέπει ν' αναδιαρθρωθεί σε μεγάλη κλίμακα, προκειμένου να είναι βιώσιμο... Αν υπάρξει απεμπλοκή, αυτή θ' αφορά στην αναδιάρθρωση, στο μέρος του χρέους που αφορά το ΔΝΤ, αν είναι να φύγει αύριο το πρωί δηλαδή».

* Για εκλογές:

«Εκλογές βλέπω σχετικά σύντομα, όσο πιο σύντομα γίνεται. Νομίζω ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση δεν βγάζει τη τετραετία και ότι ο τόπος έχει ανάγκη από εκλογές. Ανεξαρτήτως της Προεδρικής εκλογής, η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να δοκιμάσει την τύχη της σ' ένα λογικό χρόνο από αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Δημοσιογράφος: Θα συγκυβερνούσατε με τη Νέα Δημοκρατία, αν χρειαζόταν;

Γ. Σταθάκης: «Η απάντηση είναι ρητή. Όχι. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί το σύνολο των θεμάτων και ταυτόχρονα να κερδίσει τα καλύτερα δυνατά από τη διαπραγμάτευση αυτή. Δεν νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τις προϋποθέσεις, αυτή τη στιγμή, να προβεί σε διαπραγμάτευση του χρέους ή οτιδήποτε άλλο με τους εταίρους».

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι οποιαδήποτε λύση έρθει, θα μπορείτε να φέρετε με δική σας διαπραγμάτευση καλύτερο αποτέλεσμα;

Γ. Σταθάκης: «Σαφώς ναι».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα