Ο Γ. Προκοπάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης πληροφοριών και πρώην καθηγητής στο Columbia University, Γιώργος Προκοπάκης, μίλησε στις 16/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»  και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
 
* Για το PSI:

«Εάν δεν βρεθούν χρήματα μέσα από το PSI, θα πρέπει να μπουν στη δανειακή σύμβαση.
Και στη δανειακή σύμβαση φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα να μπουν χρήματα, που θα μπουν από τους Γερμανούς και το ΔΝΤ. Ό,τι δεν κερδίζεις από το PSI πρέπει να αντικατασταθεί από αλλού».

* Για τη συμμετοχή της ΕΚΤ στο "κούρεμα":

«Η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (σ.σ. στο "κούρεμα") θα λειτουργούσε υπέρ της διαδικασίας, γιατί σημαίνει μία περαιτέρω μείωση του χρέους, η οποία είναι προφανές ότι βοηθάει. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ο τζογαδόρος τραπεζίτης, είναι θεσμικός επενδυτής, δηλαδή είναι δικός μας, η τράπεζά μας επί της ουσίας».

* Για την υποβάθμιση της Παρασκευής:

«Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, η υποβάθμιση της Παρασκευής με κάποιο τρόπο βοηθάει τη δική μας θέση. Από την υποτίμηση μπαίνει μεγάλο πρόβλημα στη μεριά της ευρωζώνης, γιατί υπάρχει κίνδυνος υποτίμησης του EFSF, γιατί οι κυβερνήσεις οι οποίες βάζουν τα λεφτά στη δανειακή σύμβαση έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα για να δώσουν τα λεφτά που χρειάζεται, έτσι το επιτόκιο το δικό μας θα είναι υψηλότερο. Αυτό το πράγμα είναι το κόκκινο λαμπάκι που ανάβει στη διαδικασία που λέει  "παιδιά κοιτάξτε, ναι μεν εδώ συζητάμε για ένα πάρε δώσε, δηλαδή ή θα δώσετε εσείς οι τραπεζίτες ή θα δώσουν οι Γερμανοί στη δανειακή σύμβαση", κι ανάβει το λαμπάκι και λέει "κοιτάξτε κι οι Γερμανοί κι οι Γάλλοι κι οι Σλοβένοι κ.λπ. πάρα πολύ δύσκολα θα δώσουν χρήματα από την άλλη μεριά." Οπότε πιέζει κι εμάς η υποβάθμιση, την ευρωζώνη από τη μια μεριά της διαπραγμάτευσης, αλλά πιέζει πάρα πολύ και την άλλη πλευρά».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα