Ο Γ. Πεταλωτής στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε στις 25/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

«Μιλάμε για ένα συγκεκριμένο κόμμα, με συγκεκριμένες δομές. Δεν υπάρχει ο κ. Παπανδρέου από τη μια και από την άλλη, τα στελέχη του κ. Παπανδρέου».

Δημοσιογράφος:
Υπάρχει το κάλεσμα προς το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., προκειμένου τα στελέχη του να επανέλθουν στο ΠαΣοΚ, αντιλαμβάνομαι όμως ότι υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού...

Γ. Πεταλωτής: «Πάντοτε υπάρχουν δυσκολίες σε μια συνεργασία, αλλά θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση. Μέχρι αυτή τη στιγμή, πέρα από θεωρητικές προσκλήσεις, δεν έχει ανοίξει καμία συζήτηση, για να δούμε και τις συμμετοχές και τον τρόπο συμμετοχής όλων μας. Πραγματικά μπορώ να αποκλείσω -γιατί είναι και θέμα πολιτικής ηθικής στο πώς προσεγγίζουμε τα πράγματα και αποδεικνύει και το πώς εννοούμε την ενότητα και τη σύγκλιση-, δεν θα ανεχτούμε και δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική από τον δικό μας χώρο, να μιλήσουμε για προσχώρηση στελεχών. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν στελέχη που θα προσχωρήσουν κάπου αλλού... Θέλουμε να συζητήσουμε με το ΠαΣοΚ, με τη Δημοκρατική Αριστερά...».

Δημοσιογράφος: Με το Ποτάμι γιατί δεν συζητάτε;

Γ. Πεταλωτής: «Θα ήταν ευχής έργον να υπάρξει μια τέτοια συζήτηση. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου πριν από μερικούς μήνες, όταν δήλωσε την αναγκαιότητα της σύγκλισης με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, συγκεκριμένα και ονομαστικά συμπεριέλαβε και το Ποτάμι. Το Ποτάμι νομίζω ότι από μόνο του έχει μια πλεύση, που δεν ξέρω πού θέλει να οδηγήσει. Εμείς απευθύνουμε μια πραγματική έκκληση στον προοδευτικό χώρο, στους ανθρώπους και τις δυνάμεις που τοποθετούνται στον χώρο της μεταρρύθμισης, γιατί πρέπει να υπάρχει μια εναλλακτική λύση σε μια χώρα που δεν κυβερνάται...».

* Για ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία:

«Είχαμε εκφράσεις τις εξαιρετικές μας αντιδράσεις και αντιρρήσεις για τη συνεργασία μας με τη Νέα Δημοκρατία, γιατί ενώ υπήρχε μια αναγκαιότητα να κυβερνηθεί η χώρα, για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα για το οποίο είχε δεσμευτεί -και τότε ο μόνος τρόπος ήταν η στήριξη στην πλειοψηφούσα παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία-, εκεί, χωρίς γραμμές, χωρίς όρια, υπήρξε μια κυβέρνηση που έφτασε ακόμα και στα όρια της ταύτισης. Κάτι τέτοιο εννοείται ότι δεν θα το δεχτούμε με καμία δύναμη. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι ούτε μεταρρυθμιστικό λόγο μπορεί να εκφέρει, ούτε διακατέχεται από πολιτική αντίληψη στην οποία μπορούμε να φτάσουμε κοντά. Υπάρχει θέμα σύγκλισης του χώρου γιατί πρέπει να δώσει το δικό του στίγμα. Δεν απαιτείται η συγκέντρωση δυνάμεων για να δημιουργηθεί μια συμπληρωματική δύναμη...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα