Ο Γ. Νταβρής στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Νταβρής, μίλησε στις 10/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Θα ψηφίσετε υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Γ. Νταβρής: «Προσανατολίζομαι στο να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι, πρέπει κάποιοι να δείξουμε ότι αυτή η ιστορία της διελκυστίνδας γύρω από αυτό το θέμα είναι απαράδεκτη και γίνεται τεράστια σπέκουλα και όχι βέβαια για πρώτη φορά, για μικροκομματικούς λόγους... Αν οι εκλογές

έλυναν τα προβλήματα του τόπου -που είναι το μεγάλο παραμύθι- θα είχαμε πλεόνασμα 250%. Κάθε δύο χρόνια γίνονται εκλογές στη χώρα. Αυτό είναι μύθος... Το θέμα και τα προβλήματα της πολιτικής ατζέντας δεν τα ακουμπάει χρόνια τώρα κανείς, ούτε καν η αντιπολίτευση. Θα σας αναφέρω ποια είναι αυτά τα προβλήματα και γι' αυτό το λόγο πρέπει να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η νέα κυβέρνηση. Οποιαδήποτε διαδικασία επιλογής οργάνων, όπως ο ανώτατος θεσμικός άρχων ή η κυβέρνηση, έχει ένα σκοπό, να λύνει τα προβλήματα. Όταν δεν συζητάμε για τα προβλήματα, δεν τα βάζουμε στην ατζέντα και δεν λέμε αλήθειες στο λαό για το πώς θα λυθούν, όταν συζητάμε μόνο για όργανα, δεν προσφέρουμε καμία υπηρεσία. Και για να γίνω πιο σαφής. Ας υποθέσουμε ότι από χθες ήταν κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Υπάρχει καθαρή κουβέντα και καθαρές λέξεις από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το τι θα γίνει με το χρέος και αν θα διαγράψει τα μνημόνια;... Το δεύτερο τεράστιο πολιτικό θέμα είναι αυτό της κοινωνικής αλλοίωσης, λόγω μεταναστών. Έχουμε φτάσει στο ταβάνι, στο 20% και εγώ ακούω ότι θα ελληνοποιήσουμε άλλο 1 εκατομμύριο. Το τρίτο είναι το θέμα των θεσμών, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κρατικοί θεσμοί δεν λειτουργούν και λόγω αυτού έχουμε φτάσει σε αυτή την κρίση...».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει περιφερειακή μη ανάπτυξη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ένα κομμάτι ψωμί, υπάρχουν πόλεμοι και τους σπρώχνουν εδώ. Αλλά μέχρι να σταματήσουν αυτοί οι πόλεμοι -εμείς δεν έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ ή των Ρώσων-, εάν αυτός ο αριθμός υπερβεί -είμαστε στο 20%-, το 50%, τότε τίθεται θέματα απόλυτης κοινωνικής αλλοίωσης... Τι θα κάνουμε; Θα κάνουμε τη χώρα Πακιστάν; Δεν μπορούμε να την κάνουμε. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι δεν επιτρέπουν τέτοια ποσοστά. Αυτά τα θέματα δεν τα βάζουμε στο τραπέζι. Βάζουμε στο τραπέζι ποιος θα είναι Πρόεδρος, ευτελίζουμε το θεσμό, τι θα γίνει με τις εκλογές και αν θα είναι ο Α. Τσίπρας πρωθυπουργός ή όχι. Και από χθες να ήταν πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, πρέπει να μας πει που θα βρει τα λεφτά... Πώς θα καταργηθούν τα μνημόνια;... Εγώ είμαι σαφέστατα αντιμνημονιακός. Έχω πει ότι οι χώρες δεν χάνονται από τα λεφτά, αλλά από την κοινωνική αλλοίωση. "Κυρία Μέρκελ θα την βγάλουμε μ' ένα χιλιάρικο όλοι, θα γυρίσουμε στην παραγωγή. Από εκεί και πέρα, όμως, μας χρωστάτε και εσείς 200 δισ. ευρώ, είμαστε στο ευρώ και πάμε παρά κάτω"...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ποιο είναι βαρύτερο αδίκημα; Το να ψηφίσει κάποιος, σεβόμενος το σύνταγμα, κατά συνείδηση, τον Πρόεδρο ή να έχει ανοίξει την πόρτα και να έχουν έρθει μέσα όλοι αυτοί οι Ράιχενμπαχ;... Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να έρθει στην εξουσία, είναι έτοιμος να εντάξει στα ψηφοδέλτια του αυτούς που έχουν ψηφίσει πέντε μνημόνια... Το δικαίωμα της μετάνοιας ή της αλλαγής πολιτικής στάσης το έχει ο καθένας. Δεν μπορεί όμως να το έχει μονομερώς... Εγώ δεν έχω το δικαίωμα να ψηφίσω κατά συνείδηση;... Εγώ θέλω να πω στον ελληνικό λαό να εστιάσει στην πραγματική πολιτική ατζέντα. Δηλαδή, θα καταργηθούν τα μνημόνια μέσα στην Ευρώπη; Η προσωπική μου άποψη είναι "όχι". Δεύτερον, όσον αφορά στους ξένους, χωράμε πάνω από το 20% που έχουμε φτάσει; Το θέμα έχει φτάσει στα όρια εθνικής ασφάλειας. Υπάρχουν Δουβλίνα, υπάρχει επιτήρηση των συνόρων, υπάρχει πίεση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει περιφερειακή ανάπτυξη για να κάθονται οι άνθρωποι εκεί, υπάρχουν διπλωματικές πιέσεις να σταματήσουν οι πόλεμοι και άλλα... Θα δεχτούμε δηλαδή τον κάθε κατατρεγμένο; Τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας και για εμένα αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα