Ο Γ. Μανιάτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ, Γιάννης Μανιάτης, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:

«Ενσωματώνει αυτονόητες και προφανείς ρυθμίσεις που υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα, επειδή ακριβώς στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει ως ΠαΣοΚ, αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια
το μέγα θέμα, που αντιμετωπίζουν όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες, όχι μόνο η Ελλάδα, αυτό της εγκληματικότητας, της βίας και του ρατσισμού σε βάρος όχι μόνο αλλοδαπών ή άλλων, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας και των πολιτών. Θέλω λοιπόν εξ' αρχής να καταστήσω απόλυτα σαφές, ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που στοχεύει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πράξεις βίας, εγκληματικότητας και ρατσισμού. Η συζήτησή μας με τον υπουργό ήταν πολύ χρήσιμη και δημιουργική. Πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο πρέπει άμεσα να κατατεθεί για συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων. Ενημερωθήκαμε ότι σήμερα θα τεθεί στη κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, τις επόμενες μέρες θα σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πάρει την αντίστοιχη αίτηση και θα κατατεθεί πολύ σύντομα και επίσημα».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι οι διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου δεν δημιουργούν προβλήματα στην ελεύθερη έκφραση ιδεών; Δεν δημιουργούν ενδεχομένως διπλές ή τριπλές ερμηνείες σε όρους, όπως μίσος εχθροπάθεια κ.λπ.;

Γ. Μανιάτης: «Είναι απόλυτα σαφές, από οποιονδήποτε αναγνώστη, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχει να κάνει με το ζήτημα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών ή των κοινωνικών ταξικών αγώνων. Οποιοσδήποτε το διαβάσει, θα διαπιστώσει ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Αντίθετα, συζητά μόνο για πράξεις οι οποίες αποβαίνουν σε βάρος ανθρώπων, μέσα από εγκληματική, ρατσιστική ή νεοφασιστική προσέγγιση. Σέβομαι και αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις από πλευράς ΚΚΕ, το οποίο έχει υποστεί στο παρελθόν όλα όσα που γνωρίζουμε και είναι λογικό να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία. Ωστόσο, είναι απόλυτα σαφές ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ουδόλως σχετίζεται με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα