Ο Γ. Μαγκριώτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μίλησε στις 4/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.


 Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για διόδια:

«Μπορούμε, μέχρι το Πάσχα, τα διόδια να μειωθούν... Είχαμε πει, ότι μέχρι τέλη Μαρτίου θα πετύχουμε τη συμφωνία, γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, με σαράντα τέσσερις τράπεζες
-ελληνικές και ξένες- και είκοσι μία κατασκευαστικές εταιρείες... Ήμασταν έτοιμοι εδώ και δέκα ημέρες, έχουν διατυπωθεί οι προτάσεις. Μπορώ να πω, ότι άτυπα έχουμε συμφωνήσει τι πρέπει να γίνει, όσον αφορά τα διόδια και τα τεχνικά προβλήματα και τις λύσεις που δώσαμε, σε μια σειρά από θέματα. Αυτό που μένει είναι η τυπική έγκριση της συμφωνίας... Όμως τις τελευταίες ημέρες, οι τράπεζες έχουν εγείρει πάλι ένα θέμα, ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα. Επανήλθαν σε ένα θέμα που το είχαν θέσει από την αρχή, τους είχαμε πει ότι αυτό δεν συζητείται, ότι τα έργα είναι βιώσιμα, μπορούν και πρέπει να ολοκληρωθούν και τώρα, παρόλα αυτά, επανέρχονται... Και εδώ είναι η ουσία, διότι αν δεν είναι βιώσιμα, δεν τα χρηματοδοτούν...
Βάζουν, λοιπόν, θέμα βιωσιμότητας, γιατί λέει, λόγω της ύφεσης, έχουμε μείωση των εσόδων...».

Δημοσιογράφος: Παρόλα αυτά, ως το Πάσχα θα έχουμε φθηνότερα διόδια;

Γ. Μαγκριώτης: «Μπορεί να επιτευχθεί αυτό και τεχνικά, αρκεί αυτή την εβδομάδα -που πιστεύω ότι θα είναι και η καθοριστική-, οι τράπεζες και οι παραχωρησιούχοι να δεχτούν να συζητήσουν πάνω σε ρεαλιστική βάση και όχι πάνω στη λογική ότι δεν είναι βιώσιμα τα έργα... Μπορούν να ξεκινήσουν πάρα πολύ γρήγορα. Το έχουμε συζητήσει, είναι εφικτό να ξεκινήσουν γρήγορα, να βρει ο κόσμος δουλειά και να κινηθεί και η περιφερειακή οικονομία».

Δημοσιογράφος: Κάποια διόδια που είχαν χαρακτηριστεί ως παράλογα, τι γίνεται με αυτά;

Γ. Μαγκριώτης: «Εκεί ακριβώς η πρότασή μας έχει τέσσερα σημεία: πρώτον, έχουμε δραστική μείωση διοδίων, εκεί που υπάρχουν έργα. Δεύτερον, μια γενική μείωση διοδίων και όχι αύξηση... Είπαμε ότι αυτό θα ήταν αδιανόητο να γίνει και το έχουμε σταματήσει. Τρίτον, είναι οι εκπτωτικές κάρτες για τους συχνούς χρήστες, τους συχνούς πελάτες των αυτοκινητοδρόμων. Και τέλος, αναλογική χρέωση και διευκολύνσεις στις τοπικές χρήσεις, διότι εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και η μεγάλη αδικία, όπως στις Αφίδνες, τη Λεπτοκαρυά, δηλαδή σε περιοχές που έχουμε πολλές και πυκνές τοπικές μετακινήσεις. Και βεβαίως, η μετατροπή σε ηλεκτρονικά, μέσα σε ένα - ενάμιση χρόνο, για το οποίο είχαν επίσης συμφωνήσει».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα