Ο Γ. Λούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πολιτικός αναλυτής, Γιάννης Λούλης, μίλησε στις 10/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Οι τελευταίες εξελίξεις μοιάζουν να επικεντρώνονται στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, μετά βέβαια και την παραίτηση Καρατζαφέρη...

Γ. Λούλης: «Έχετε απόλυτο δίκιο, εκεί βρίσκεται η καρδιά του προβλήματος και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό πιστεύουν και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και νομίζω ότι και εμείς στο βάθος το καταλαβαίνουμε
αυτό. Είναι μια χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος το οποίο μας έχει οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τις οικονομικές μας δυσκολίες τις χειρίζεται το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο μας οδήγησε στα πολιτικά αδιέξοδα και το οποίο δεν έχει συνέλθει και δεν έχει κατανοήσει το βάθος των προβλημάτων και τα αίτια των προβλημάτων. Το μεγάλο μας πρόβλημα επίσης έναντι των δανειστών μας είναι ότι αυτό το σύστημα πια είναι αναξιόπιστο και για αυτό οι δανειστές γίνονται όλο και πιο σκληροί, όλο και πιο απαιτητικοί και δεν το εμπιστεύονται...».

Και πρόσθεσε: «Αν θα δείτε την δήλωση του κ. Ντράγκι που λέει για την μοναδικότητα της Ελλάδας, είναι λέει μια εμπειρία που δεν θέλουμε να την επαναλάβουμε. Και τι εννοούν μοναδικότητα της Ελλάδος; Εννοούν ότι η Ελλάδα δημιούργησε αυτό τον τεράστιο τομέα και το πολιτικό της σύστημα δεν θέλει να το μεταρρυθμίσει, διότι εκεί είναι όλο της το πελατειακό σύστημα...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι οι εκλογές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα νέο αδιέξοδο. Δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία κανενός κόμματος. Η ασυνεννοησία μεταξύ  των κομμάτων... έτσι και αλλιώς αυτή τη στιγμή που ήταν ιδανική περίπτωση έχοντας τον κ. Παπαδήμο, να συναινέσουν όλοι και να αφήσουν τον κ. Παπαδήμο να κάνει την δουλειά του μέχρι το 2013, αυτό που κάνει η Ιταλία στην ουσία... Αντί να φωνάξουν τον κ. Παπαδήμο και να του πουν "και με τις γνώσεις τις δικές σου βάλε και κάποια στελέχη από τα κόμματα αλλά στα βασικά σου υπουργεία βάλε ανθρώπους τεχνοκράτες που θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους", εκείνη την περίοδο και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς αναζητούσαν άλλες λύσεις και τον κ. Παπαδήμο τον είχαν ως έσχατη λύση. Και ο κ. Παπαδήμος ήταν σε αδύναμη θέση να διαπραγματευτεί. Αυτή η κυβέρνηση, όπως είναι σήμερα δομημένη, δεν μπορεί να λειτουργήσει, όχι γιατί φταίει ο κ. Παπαδήμος, αλλά διότι το έδαφος πάνω στο οποίο πατάει, είναι τελείως σάπιο, είναι τελείως σαθρό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα