Ο Γ. Κουμουτσάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στις 6/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* "Συνταγματική ρύθμιση για την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας των κυβερνήσεων":

«Άλλο είναι να ολοκληρώνεις μια θητεία, όπως προβλέπεται από το σύνταγμα και όπως επιβάλλει και η πολιτική λογική και άλλο να εκβιάζονται ή να εκμαιεύονται εκλογές οποιαδήποτε στιγμή,
διότι οι κυβερνήσεις πρέπει να κρίνονται στο τέλος των θητειών τους. Είχαμε μπροστά μας χρόνο, ανακοινώθηκε η προσπάθεια αναθεώρησης του συντάγματος... Δυστυχώς χάνεται η ευκαιρία. Εάν η θητεία αναπτύσσονταν ομαλά, νομίζω ότι πολλά ακόμα θα είχαν προχωρήσει. Δεν έγινε αυτό. Είναι κρίμα, πιστεύω σε μια μεταγενέστερη συνταγματική αναθεώρηση να διασφαλιστεί. Δηλαδή οι κανόνες λειτουργίας μια κυβερνητικής θητείας να είναι σαφείς, ο εκλογικός νόμος να είναι σταθερός αλλά και η θητεία μιας κυβέρνησης να μην ολοκληρώνει τον κύκλο της, εκτός αν χάσει βέβαια τη δεδηλωμένη... Χρειάζεται μια συνταγματική ρύθμιση που θα κάνει πολύ δύσκολη τη διάλυση της Βουλής μεσούσης της θητείας μιας εκλεγείσας Βουλής. Και αυτό μπορεί να γίνει με έναν τρόπο που να καθορίζεται ότι μόνο στην περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης θα έχουμε μείωση της θητείας».

* "Υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή το ρεύμα":

«Δεν υπάρχει κανέναν δημοσκοπικό αποτέλεσμα ή συμπέρασμα που να δείχνει ότι είναι έστω και πιθανή η αυτοδυναμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Το προβάδισμα που έχει μειώνεται δραματικά και ταχύτατα μειώνεται. Αυτή τη στιγμή, το ρεύμα είναι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και όχι υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Συρρικνώνεται η απόσταση».

* "Ασφάλεια ή ταξίδι στο άγνωστο το δίλημμα των εκλογών":

«Εάν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, τι θα κάνουμε; Θα οδηγήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε δεύτερες εκλογές; Μήπως είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, διότι δεν το αντέχει η χώρα;».

Δημοσιογράφος: Αυτό όπως το λέτε είναι υποβοηθητικό στο να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Γ. Κουμουτσάκος: «Όχι. Είναι υποβοηθητικό στο να κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, διότι έχει δεξαμενές συνεργασίας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι απελπιστικά μόνος του. Έχει μια μοναξιά στην οποία έχει βάλει ο ίδιος τον εαυτό του, λόγω του ανεδαφικού των πραγμάτων τα οποία ισχυρίζεται και είναι επικίνδυνα. Θα είναι επικίνδυνη διακυβέρνηση στο βαθμό που έχει πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Η ουσία του διλήμματος είναι εάν θα επιλέξουμε μια προβλεψιμότητα στις εξελίξεις και μια ασφάλεια ή θα πάμε σε ένα ταξίδι, σε μια πορεία απολύτως αγνώστου αποτελέσματος, πράγμα το οποίο αυτή την στιγμή η χώρα δεν το αντέχει».

* "Αντικειμενικός και όχι κατασκευασμένος ο φόβος":

«Και επειδή έχω ακούσει πολλά για την στρατηγική του φόβου, υπάρχει ένας αντικειμενικός λόγος που παράγεται ανησυχία. Αυτός είναι η κατάσταση του Χρηματιστηρίου, τι γίνεται με τα spreads και πώς μας αντιμετωπίζουν οι έξω από τους οποίους περιμένουμε επενδύσεις και χρηματοδότηση. Δεν είναι μια προπαγανδιστική κατασκευή. Πηγάζει από γεγονότα και δεν μπορούμε εμείς να αρνηθούμε, να θέτουμε στην πολιτική συζήτηση, πριν από τις εκλογές, πράγματα που έχουν τη βάση τους σε πραγματικά γεγονότα. Ο φόβος, λοιπόν, είναι αντικειμενικός και όχι κατασκευασμένος».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα