Ο Γ. Κουμουτσάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στις 4/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: "Το θέμα έπρεπε να κλείσει άμεσα και αυτό έκανε ο πρωθυπουργός"

«Το να ζητάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σύρει ουσιαστικά τη χώρα στις εκλογές με εκμετάλλευση των διαδικασιών του συντάγματος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργεί αίσθηση αβεβαιότητας, αστάθειας
και μη προβλεψιμότητας. Αυτό έπρεπε να κλείσει άμεσα και αυτό έκανε ο πρωθυπουργός»
.
* "Ναρκοθετημένο το έδαφος για συναίνεση":

«Το ερώτημα αν υπάρχει βάση συναίνεσης δεν είναι ρητορικό. Πώς μπορεί να γίνει μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ποια βάση και με τι αποτέλεσμα, όταν είναι ναρκοθετημένη από την αρχή με την ανήκουστη θέση "εάν τον συναντήσουμε, θα του πούμε να φύγει"; Αυτή είναι η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προσδιορισμένη από τον εκπρόσωπο και στενότατο συνεργάτη του κ. Τσίπρα, τον κ. Παππά. Είπε "αν δούμε τον Σαμαρά, θα του πούμε να φύγει, θα του ζητήσουμε να παραιτηθεί". Υπάρχει σε αυτό βάση συναίνεσης;...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Στα μνημόνια ήταν σαφές ότι είχαμε μια ετεροβαρή διαδικασία συνεννοήσεων και διαβουλεύσεων. Ήμασταν το απολύτως αδύναμο μέρος -αυτό που ζητούσε- και οι δανειστές μας ήταν το ισχυρό μέρος και μάλιστα σε μια διαδικασία που είχε χαρακτηριστικά μέγγενης. Η νέα διαδικασία στήριξης της χώρας σαφώς θα έχει διαδικασία συνεργασίας με τους δανειστές, αλλά τα δύο μέρη αυτής της "σύμβασης" θα είναι σε πολύ πιο ισόρροπη θέση και αυτό είναι το πέρασμα στη νέα εποχή».

* "Η πολιτική αστάθεια έχει ονοματεπώνυμο και είναι Αλέξης Τσίπρας":

«Πιστεύω ότι το επόμενο βήμα είναι να υπάρξει μια σοβαρή ρύθμιση για το χρέος που βεβαίως δεν μπορεί να είναι η διαγραφή του, διότι αυτό απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών - μελών της ΟΝΕ και μάλιστα από κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού. Επίσης, θεωρώ ολέθρια ή μάλλον επικίνδυνα επιπόλαιη τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι στην Ελλάδα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με πανηγυρικό τρόπο, να διατρανώσουν ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος είναι μη βιώσιμο. Αυτή η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που μάλιστα απαιτεί να την προσυπογράψουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή, η χώρα και να την διατρανώσει προς το εξωτερικό, είναι μια αφελώς επικίνδυνη θέση. Αντιλαμβάνεστε ποια θα είναι η αντίδραση των αγορών, εάν επισήμως, πανηγυρικά η χώρα δηλώσει ότι το χρέος μας είναι μη βιώσιμο; Υπάρχουν πράγματα πολύ λεπτά στην διεθνή οικονομία και σύμφωνα με γνωστή ρήση, πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται χωρίς να λέγονται. Η επόμενη περίοδος απαιτεί συναίνεση, προσοχή και σοβαρότητα. Αυτό είναι καλό να φτάσει ως θέση και στην Κουμουνδούρου, γιατί φοβάμαι ότι η πολιτική αβεβαιότητα και η μη προβλεψιμότητα των εξελίξεων δυστυχώς έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Αλέξης Τσίπρας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα