Ο Γ. Μπαλάφας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της γραμματείας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μίλησε την 1/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις δηλώσεις Μ. Βορίδη για τον Α. Παπανδρέου:

«Εδώ και καιρό, από τότε που μπήκε στον στενό πυρήνα της ομάδας του Αντώνη Σαμαρά, ακολουθεί την γραμμή του κ. Σαμαρά.
Δεν νομίζω ότι ο κ. Βορίδης έκανε κάτι με δική του πρωτοβουλία ή για να παίξει κάποιο δικό του παιχνίδι. Επομένως, έγινε κάτω από τον έλεγχο ή εν πάση περιπτώσει την υπόδειξη ή τουλάχιστον την ανοχή του κ. Σαμαρά. Από αυτή την άποψη και για αυτό τον λόγο -όχι μόνο ή κυρίως για αυτό τον λόγο-, το μέλλον της δικομματικής κυβέρνησης δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο και δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να μακροημερεύσει και να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα της χώρας, το αμέσως επόμενο διάστημα...
Οι δηλώσεις του κ. Βορίδη δείχνουν ότι η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θέλει να περιχαρακώσει -κατά κάποιο τρόπο-, το κατεξοχήν δεξιό της ακροατήριο με μια κριτική στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ της δεκαετίας του '80, το οποίο οπωσδήποτε αμβλύνει την αντίθεση που υπάρχει μέσα στην Νέα Δημοκρατία ή στο ΠαΣοΚ, από την άλλη πλευρά, για αυτή καθ' αυτή την συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης».

* Για τα ποσοστά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δημοσκοπήσεις:

«Δεν χωράει αμφιβολία ότι υπάρχουν μια σειρά από αίτια, τα οποία έχουν να κάνουν με τους αντιπάλους μας, την προπαγάνδα τους κ.λπ. Δεν θα αναφερθώ σε αυτά, διότι είναι εύκολο να τα πω και είναι πραγματικότητα. Δηλαδή, ο φόβος που σπέρνουν, η τρομοκρατία, ντόπιοι καθώς και ξένοι κάθε τόσο, λέγοντας "αμάν, τι θα γίνει"... Σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο πολύς κ. Πάγκαλος -για άλλη μία φορά-, είπε ότι θα αυτοκτονήσουμε όλοι, αν βγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κυβέρνηση...
Σίγουρα έχουμε και δικές μας αδυναμίες, δεν χωρά αμφιβολία. Είτε στο δημόσιο λόγο μας, είτε στο πόσο πλήρεις είμαστε στο προγραμματικό σκέλος και ούτω καθεξής. Ακόμα περισσότερο, δεν έχουμε πείσει όσο θα θέλαμε, ότι θέλουμε, πρέπει και μπορούμε άμεσα να κυβερνήσουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα