Ο Γ. Μπαλάφας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στις 27/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τον Γ. Βαρουφάκη:

«Υπήρξαν επιλογές, οι οποίες φάνηκαν -κατά τη γνώμη μου, μιλάω γενικότερα-, κατώτερες των περιστάσεων και δεν νομίζω ότι είναι η μοναδική. Δεν μπορείς πάντα να κρίνεις ανθρώπους από πριν. Δεν είναι η μόνη περίπτωση. Είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις προσώπων πέσαμε έξω και εγώ προσωπικά. Κρίνει ο κόσμος
και τον επιλέγοντα, που δεν ήμουν εγώ, αλλά παίρνω και εγώ το κομματάκι ευθύνης που μου αναλογεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι αλήθεια ότι δεν κάναμε και τις καλύτερες δυνατές επιλογές προσώπων».

Δημοσιογράφος: Προσωπικά, πού πέσατε έξω;

Γ. Μπαλάφας: «Αν με ρώτησε κάποιος, κάτι, ίσως είπα ότι αυτή είναι καλή περίπτωση. Το κύριο είναι ότι η ευθύνη είναι συλλογική. Πιστεύω ότι και ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες επιλογές που ήταν όχι και οι καλύτερες δυνατές, αλλά πάντα υπάρχει και η συλλογική ευθύνη για όλα αυτά».

* Για τις επερχόμενες εκλογές:

«Έχουμε όλα τα δεδομένα να είμαστε πρώτο κόμμα και τη δυνατότητα να παλεύουμε για αυτοδυναμία. Αυτό λέγαμε τον Ιανουάριο, αυτό λέμε και τώρα. Παλεύουμε για αυτοδύναμη καταγραφή. Δεν είναι θέμα αλαζονείας, ούτε φρούδες ελπίδες... Η αυτοδυναμία είναι πάρα πολύ πιθανή και είναι η καλύτερη λύση για μια συμπαγή σταθερή κυβέρνηση, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές. Θα υπάρξει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την επομένη της αναμέτρησης. Αναφέρομαι και στο παράδειγμα των εκλογών του Ιανουαρίου, το ίδιο λέγαμε τότε και το ίδιο βγήκε. Από εκεί και πέρα, πρέπει να διαμορφωθούν τα τελικά σχήματα και το τι θα λένε. Με τα σημερινά δεδομένα, ισχύει ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός. Θα δούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Αγωνιζόμαστε με βάσιμες ελπίδες, για αυτοδύναμη καταγραφή -προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει- και από εκεί και πέρα, σε κάθε περίπτωση, θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εννοείται, γιατί χωρίς το πρώτο κόμμα, δεν νοείται σχηματισμός κυβέρνησης. Δεν θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές...».

* Για τη Λαϊκή Ενότητα:

«Διαχώρισαν τη θέση τους. Είναι ένα κόμμα με διαφορετική στρατηγική από εμάς. Θέλει δραχμή, υποτίμηση νομίσματος και έχει άλλη στρατηγική βάση. Είναι πέρα από τις συνομολογηθείσες -από το Συνασπισμό παλιότερα και από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-, απόψεις για ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας, ως δεδομένη θέση. Είναι κόμμα της δραχμής και επομένως είναι εκτός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι ένα άλλο κόμμα, που κάνει τη δουλειά του».

Δημοσιογράφος: Για την κίνηση των 53 που αποφασίζουν να φύγουν από την κεντρική επιτροπή, κάποιοι μπορεί να μην θέσουν υποψηφιότητα...

Γ. Μπαλάφας: «Οι περισσότεροι από αυτούς -Λεουτσάκος, Στρατούλης και ΣΙΑ-, είναι ήδη στη Λαϊκή Ενότητα. Δεν είναι κάποιοι άλλοι».

* Για υποψηφιότητα Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σακελλαρίδη:

«Θεωρώ αυτονόητο ότι θα είναι στις λίστες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θέλω να είναι στις λίστες και θα είναι».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα