Ο Γ. Μπαλάφας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στις 30/05 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και  τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για αμυντικές δαπάνες:

«Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας χθες αναφέρονταν στο ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να περικόψουν στους προηγούμενους προϋπολογισμούς στρατιωτικές δαπάνες».
 
Δημοσιογράφος: Αυτό ήταν ένα θέμα που το είδατε θετικά, έτσι δεν είναι;

Γ. Μπαλάφας: «Είναι έτσι τα πράγματα; Έτσι είναι τα πράγματα.
Περιέκοψαν στρατιωτικές δαπάνες. Εμείς υποστηρίζουμε όχι σε βάρος της εθνικής ασφαλείας, αλλά χρειάζεται ένας εξορθολογισμός, γιατί η πείρα μας έχει δείξει ότι πολλές από τις στρατιωτικές δαπάνες καθορίζονται όχι από τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά από την μίζα η οποία εξασφαλίζεται, έτσι δεν είναι; Δεν πήραμε υποβρύχια που γέρνουν, δεν παραγγείλαμε, ακόμα και τώρα πληρώνουμε φρεγάτες στις γαλλικές βιομηχανίες όπλων για να καλοπιάσουμε τον Σαρκοζί, να έχει ευμενή θέση απέναντι στα ελληνικά ζητήματα;».

Δημοσιογράφος: Έτσι όπως το λέτε, είναι και απέναντι σε αυτό, είχε πάντα ένα μέτωπο ο χώρος της ανανεωτικής Αριστεράς, έτσι δεν είναι;

Γ. Μπαλάφας: «Δεν είναι ότι καθορίστηκαν οι ανάγκες και με βάση αυτό είμαστε εκεί. Προφανώς όπου δεν υπάρχει εξορθολογισμός, όπου δεν καλύπτονται ανάγκες, όπου προέχουν οι μίζες -και δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος στις μίζες-, όπου προέχουν οι μίζες από τις ανάγκες, αυτά πρέπει να τα δούμε».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η αντίδραση μας ήταν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", όπου υπήρχε φωτογραφία της κ. Μπακογιάννη και από κάτω το ερωτηματικό ή το θαυμαστικό. Ποιους από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει για 17 Νοέμβρη; Αυτό ήταν το αντιδεοντολογικό. Η κ. Μπακογιάννη για να ξεχαστούν τα όσα έχει σούρει ή της έχει σούρει ο κ. Σαμαράς, για να κάνει το καλό παιδί στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, για να ξεχαστούν τι έχει κάνει με τον κ. Χριστοφοράκο που ήταν ο εκπρόσωπος της μίζας της SIEMENS στην Ελλάδα, για να ξεχαστούν όλα αυτά, θυμήθηκε ότι πριν από 11 χρόνια, μια δίκη που έχει λήξει από το 2007 σε δεύτερο βαθμό κάποια στελέχη του σημερινού ΣΥ.ΡΙΖ.Α είχαν πάει σαν μάρτυρες υπεράσπισης με έναν από αυτούς -για αυτό δεν λένε τα ονόματα-, τον Μανώλη Γλέζο. Τι υπαινίσσεται η κ. Μπακογιάννη; Ότι ο Μανώλης Γλέζος είναι τρομοκράτης;».

* Για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες:

«Η κόκκινη γραμμή έχει τεθεί από τα προεκλογικά πράγματα και φυσιολογικά έχει τεθεί, είναι μια προγραμματική πρόταση η οποία ως κατεύθυνση θα έχει -το λέω συμβολικά-, την αντιμνημονιακή διάσταση. Θα είναι από εκεί και πέρα πλευρές που έχουν να κάνουν με τους ρυθμούς με τα βήματα κ. λπ., θα είναι υπό συζήτηση με πιθανούς εταίρους μας ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα...».

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν κόμματα που εξαιρούνται;

Γ. Μπαλάφας: «Όποια κόμματα είναι σε μνημονιακή γραμμή, πιστεύω, ότι αυτοεξαιρούνται. Σε πολλά πάνελ έχω ακούσει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για παράδειγμα, ο
Keywords
Τυχαία Θέματα