Ο Φ. Φωτίου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου, μίλησε στις 20/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Ήδη από χτες το κυβερνητικό επιτελείο μαζί με τεχνοκράτες και οικονομικούς παράγοντες του τόπου επεξεργαζόμαστε ένα δεύτερο σχέδιο. Δεν είναι εύκολη η προετοιμασία ενός τέτοιου σχεδίου από την στιγμή που οι απειλές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και το Eurogroup άμεσα ή έμμεσα έρχονται η μία μετά την άλλη... Ασφαλέστατα, θα πρέπει να δούμε

όλα τα ενδεχόμενα αυτές τις δύσκολες ώρες. Ασφαλώς θα δούμε και τον παράγοντα της Ρωσίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν είναι τυχαίο που ο υπουργός Οικονομικών είναι εκεί αυτή την στιγμή... Πιθανόν αυτό το σχέδιο β' να συμπεριλαμβάνει τον παράγοντα της Ρωσίας. Αυτό θα το δούμε εντός της ημέρας, διότι αντιλαμβάνεστε ότι πιθανόν σήμερα να αποφασίσουμε αν οι τράπεζες θα ανοίξουν αύριο ή όχι και για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα και το Eurogroup. Παρά του ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει τελικά κοινοτική αλληλεγγύη προς ένα κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί στην Φινλανδία, στην Μάλτα ή στο Λουξεμβούργο, ο κύκλος εργασιών των τραπεζών εκεί είναι δεκαπλάσιος σε σχέση με το ΑΕΠ. Θα πρέπει να μας τα εξηγήσουν γιατί στην Κύπρο θα έπρεπε να γίνει συρρίκνωση. Δεν έχουμε πει ποτέ ότι δεν πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός όλου του συστήματος, γιατί σίγουρα υπάρχουν λάθη. Δεν είπαμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτές τις θυσίες. Πρέπει να κάνουμε θυσίες, όπως κάνει εδώ και καιρό, άλλωστε, ο κυπριακός λαός».

Δημοσιογράφος: Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε και η Κύπρος είναι έτοιμη να κάνει θυσίες ως προς την εξυγίανση του τραπεζικού της τομέα ,απλά η κατάσχεση στις καταθέσεις είναι κόκκινη γραμμή...

Φ. Φωτίου: «Το Κοινοβούλιο ήταν ξεκάθαρο και έχει εκφράσει το λαϊκό αίσθημα. Αυτή η προειδοποίηση είχε δοθεί στο Eurogroup από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ και μέρες και από την πρώτη στιγμή που επέβαλλαν αυτό το σχέδιο. Έπρεπε να το είχαν λάβει υπόψη τους».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα