Ο Ευ. Αντώναρος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, μίλησε την 1/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική, πρέπει να επικρατήσει έστω και την τελευταία στιγμή, σε εκείνους που έκαναν απίθανα τρελά πράγματα και πήραν τρελές αποφάσεις τις τελευταίες ημέρες και αναφέρομαι στην κυβέρνηση... Τέρμα με τα επικοινωνιακά τρικ, τέρμα με τις δήθεν διαπραγματευτικές προσπάθειες που γίνονται. Πρέπει να μας δείξουν ξεκάθαρα και πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση ότι εννοούν το ότι πρέπει η Ελλάδα
να μείνει μέσα στη ζώνη του ευρώ...
Δεν είμαι σίγουρος ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα -και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση-, είναι σε θέση ή είναι αυτό που θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στο άμεσο μέλλον... Δεν είναι αυτή τη στιγμή η ώρα για διχαστικές διαφοροποιήσεις. Τον πρώτο λόγο, ασφαλώς, τον έχουν οι κυβερνώντες και έχουν μια υποχρέωση να αναθεωρήσουν τις άφρονες, τρελές αποφάσεις που πήραν πριν από τρία - τέσσερα 24ωρα. Να βάλουν τέρμα και να καθίσουν αμέσως, χωρίς καμία χρονοτριβή και χωρίς προαπαιτούμενα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας, οι οποίοι έχουν κάνει φρικτά λάθη, φρικτούς υπολογισμούς, αλλά με αυτούς πρέπει να τα βρούμε».

* Για ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας:

«Κάθε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή είναι διακινδυνευμένη. Προσωπικά, πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση -η οποία διαθέτει φρέσκια πλειοψηφία στη Βουλή, ας μην το ξεχνάμε και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι διασπασμένα-, πρέπει να πάρει τις τολμηρές αποφάσεις που χρειάζεται, όσον αφορά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την ουσιαστική επαφή με τους ξένους ηγέτες».

* Για την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι οι οι συνθήκες του δημοψηφίσματος δεν τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές:

«Την θεσμική περιφρούρηση εκλογών και δημοψηφισμάτων στην Ευρώπη, την προσφυγή στην κάλπη, την έχει πάντα το Συμβούλιο της Ευρώπης. Γι' αυτό και οι χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης αποστέλλουν παρατηρητές... Θεωρώ και το γεγονός ότι προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα εντός μιας εβδομάδας, αλλά και αυτό το περίφημο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε ότι είναι ντροπής πράγματα... Για εμένα (σ.σ. το να έρθουν παρατηρητές του Συμβουλίου), θα ήταν φοβερά ντροπιαστικό».

* Για τον Κ. Καραμανλή:

«Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας ενεργός πολιτικός και ταυτόχρονα μια σημαντική εφεδρεία για τον τόπο μας. Ο Κ. Καραμανλής, που πολλοί είχαν κατακρίνει -εγώ λέω άδικα-, την κρίσιμη μέρα, το Σάββατο, έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση και είπε στους Έλληνες τι διακυβεύεται και τι -κατά τη γνώμη του-, πρέπει να κάνουν. Νομίζω ότι αυτή η δήλωση ισχύει μέχρι σήμερα, χωρίς να αλλάζει κανείς τίποτα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα