Ο Διεθνής Τύπος σχολιάζει

«Υπ' ατμόν για τα αποτελέσματα των εκλογών»  είναι το BBC όπου κάνει λόγο για αποτέλεσμα «στην κόψη του ξυραφιού» μετά την  ανακοίνωση του πρώτου exit poll με μισή διαφορά μπροστά για τη ΝΔ και σημειώνει ότι όποιος βγει πρώτος παίρνει το μπόνους των 50 εδρών, κάθε ψήφος μετράει.

Σε συβέρνηση συμμαχίας θα πρέπει να στηριχτεί η Ελλάδα,

αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro σχολιάζοντας τα πρώτα exit-poll ενώ κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής το οποίο όπως αναφέρει, διατηρεί το ποσοστό του.

Δεν αποτελεί έκπληξη για την ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde η «ισοβαθμία» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με αγωνία τις εκλογικές εξελίξεις που θα κρίνουν, όπως τονίζει, την τύχη της Ευρωζώνης.

Το Sky – news/ breaking: Μάχη σώμα – με σώμα για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα exit polls
Reuters.:  Το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ είναι οριακά μπροστά από το ριζοσπαστικό, αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει εάν η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το πρώτο exit poll.

Channel 4: Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν στην Ελλάδα στις 7 το απόγευμα. Οριακά μπροστά με μισή μονάδα η ΝΔ σύμφωνα με το πρώτο exit poll
Dow Jones: Οριακή η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Εl Pais: Οριακή ισοδυναμία ΝΔΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το πρώτο exit poll -Οι επαναληπτικές εκλογές επιβεβαιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου -που θα οδηγήσουν τη χώρα σε αβεβαιότητα. Επίσης, αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής παραμένει το ίδιο με εκείνο της 6ης Μαϊου με αποτέλεσμα να μπαίνουν ξανά στη Βουλή.

Corriere de la Sera: Σε απόσταση αναπνοής οι συντηρητικοί με την Αριστερά--- Όμως σαφές πλεονέκτημα για την Αριστερά.

CNN: Nέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ ισοδύναμοι σύμφωνα με τα exit polls.

LA Times: Τα πρώτα exit polls των εκλογών που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δείχνουν αμφίρροπη μάχη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που ψήφισαν λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΝΔ υπό τον φόβο ότι οι νέοι ψηφοφόροι που συνήθως ψηφίζουν αργά και που βρίσκουν πιο ελκυστικό τον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε εκατοντάδες sms ζητώντας από τους υποστηρικτές της να πάνε να ψηφίσουν.

Την ίδια ώρα, η Άγγελα Μέρκελ καθυστερεί την αναχώρησή της για τους G20 μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μεταδίδει το Spiegel.

Keywords
Τυχαία Θέματα