Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στις 31/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α:

«Να σημειώσω ότι το πρόγραμμά τους για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία
ακόμη δεν το έχουν παρουσιάσει. Είμαστε το πρώτο κόμμα που εμφανίζει πρόγραμμα εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και πιστεύω ότι η εξέλιξη, η ορμητική άνοδος της επιρροής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε ένα πρόγραμμα πιο επεξεργασμένο, πιο συγκεκριμένο από το πρόγραμμα που καταθέσαμε απέναντι στο κοινό πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ στις 6 Μαΐου... Τώρα, όταν πας από το 4% στο 17% και οι δημοσκοπήσεις σου δίνουν πάνω από 20% και ορισμένες σε φτάνουν και μέχρι το 30%, είσαι υποχρεωμένος, αν είσαι σοβαρός και υπεύθυνος, για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις των πολιτών και αυτών που σε ψήφισαν αλλά και αυτών που σε έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και σε ψάχνουν, να γεφυρώσεις το "θέλω" με το "μπορώ". Να πεις δηλαδή, από τους στόχους του προγράμματός σου, τι θα επιδιώξεις να κάνεις τις πρώτες εβδομάδες, τους πρώτους μήνες για να σταματήσεις τον κατήφορο και τι απαιτεί ένα βάθος χρόνου για να υλοποιηθεί σταδιακά. Εμείς δεν πρόκειται να πούμε "στις 18 σοσιαλισμό" όπως κάποιοι άλλοι, ούτε "λεφτά υπάρχουν"».

Σε άλλο σημείο είπε: «Για να διαπραγματευτείς αποτελεσματικά, όχι μόνο το χρέος αλλά και την απαλλαγή από τη θηλιά του μνημονίου, χρειάζεται να -και εμείς θα κάνουμε, αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις-, να αντιπαραθέσουμε στο "πεθαμένο" πολιτικά και οικονομικά μνημόνιο ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της οικονομίας, διοικητικής αναδιοργάνωσης και μια δημοσιονομικής εξυγίανσης που απαιτείται, για να περάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα και σταδιακό έλεγχο τους χρέους, με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα».

* Για την επoμένη  των εκλογών:

«Το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι το εξής: αν θα έχουμε μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα έχει ένα μνημονιακό προσανατολισμό, με τις όποιες αλλαγές επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία μετά το μήνυμα της κάλπης της 6ης Μαΐου ή μια κυβέρνηση που θα επιδιώξει την απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο και τις θανάσιμες δεσμεύσεις του, με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περιθώριο προγραμματικής σύμπτωσης σε τέτοιο βαθμό, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που να επιτρέψει συγκυβέρνηση, δε βλέπω. Έχω απορήσει ειλικρινά με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή κατηγορεί τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως ακραίο, επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό κόμμα που θέλει την επιστροφή στη δραχμή και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο λέει ότι "είμαι ανοιχτός σε συναινέσεις με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις". Με δεδομένο την ανοδική δυναμική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλά και το σκληρό πόλεμο που δέχεται και όλοι τον βλέπουν, όλα μας τα στελέχη οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε και πως το λέμε, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται συγχύσε
Keywords
Τυχαία Θέματα