Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στις 23/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Έχω βαρεθεί να διαβάζω τίτλους για διχασμό από τους αντιπάλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έχω διαβάσει και χειρότερους, για διάλυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για διαλυτική κρίση. Σε πείσμα αυτών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα τελευταία χρόνια έχει χαράξει μια νικηφόρα στρατηγική, που του έχει εξασφαλίσει μια ανοδική δυναμική, εντυπωσιακή, την οποία συζητά και σχολιάζει όλος ο κόσμος εκτός Ελλάδας,
φίλοι και αντίπαλοι. Υπάρχει φαινόμενο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πια, γιατί δεν είναι μόνο η νίκη του 2012, αλλά η καθαρή πρωτιά στις ευρωεκλογές του 2014...».

* Για συμμαχίες:

«Χρωστάμε έναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αριστερό, ριζοσπαστικό, αλλά και ανοιχτό στις συμμαχίες, ενωμένο, μαζικό, με σχέδιο, με πρόγραμμα, ικανό να κυβερνήσει την χώρα, καλύτερα και διαφορετικά. Χτες η κεντρική επιτροπή έκανε ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Ακόμα και αν δούμε την σημειολογία της συνεδρίασης, εδώ και χρόνια -θυμάμαι-, είναι η μόνη συνεδρίαση που κατατέθηκε μόνο μια τροπολογία και όχι πολλές, όπου δεν υπήρχε τροπολογία για το νόμισμα και το βασικό -το οποίο το θεωρώ κέρδος από την χτεσινή συνεδρίαση-, είναι ότι όλοι και όλες δεσμεύτηκαν, όπως και το καταστατικό μας ορίζει, ότι οι αποφάσεις που πήραμε είναι δεσμευτικές για όλους και ότι ο κόσμος περιμένει από εμάς ενότητα, συνοχή, συνεκτική προώθηση όσων αποφασίζουμε συλλογικά».

* "Προσκλητήριο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε δυνάμεις της αριστεράς και πέραν αυτής, που κινούνται σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση":

«Πρόκειται για ένα προσκλητήριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και πέραν αυτής, που κινούνται σε αντιμνημονιακή, προοδευτική, ριζοσπαστική κατεύθυνση, με στόχο να διαμορφώσουμε έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, ικανό να κυβερνήσει την χώρα και να δώσει εναλλακτική λύση σε σχέση με το δίδυμο της κυβερνητικής αποτυχίας, των κκ Σαμαρά - Βενιζέλου και της μνημονιακής πολιτικής».

* "Και με αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε συμμαχίες":

«Είπαμε καθαρά και χτες ότι εμείς, ακόμα και αν ο λαός μας δώσει αυτοδυναμία, πάλι θα επιδιώξουμε συμμαχίες γύρω από πρόγραμμα και απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς -ακόμα και σε αυτές που μας κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα και λένε όχι-, αλλά και στις δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, τις δυνάμεις που επιδιώκουν να αποδεσμευτούν ειλικρινά, έμπρακτα, αξιόπιστα από τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής.
Το βέβαιο είναι -κατά την γνώμη μου-, ότι δεν νοείται κεντροαριστερά εχθρική προς την αριστερά και το μεγάλο κόμμα της αριστεράς, που ο λαός επέλεξε να είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας ένα σχέδιο ανασύνταξης της κεντροαριστεράς, ως θεραπαινίδος της μνημονιακής και υπερδεξιάς Νέας Δημοκρατίας του κ. Σαμαρά. Είναι αδύνατον εχθρικά προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υποτακτικά προς τον κ. Σαμαρά να ανασυγκροτηθεί η όποια κεντροαριστερά. Αυτή η "κεντροαριστερά" που προσπαθούν να την έχουν ως μόνιμο συμπλήρωμα και τσόντα της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει κανένα μέλλον. Όποιος θέλει από αυτόν τον χώρο να αναζητήσει επαφή με τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις, οφείλει να πάρει αποστάσεις από την καταστροφική κυβερνητική πολιτική, να έχει μέτωπο προς την δεξιά και να μην είναι υποπόδιο της δεξιάς και να πάψει να βλέπει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως εχθρό, διότι ο λαός έχει δώσει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έναν ρόλο, όπου χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση».

"Κλώνος του Γ. Στουρνάρα, ο Γκ. Χαρδούβελης":

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σε όλους τους χώρους και στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που βλέπω στο κυβερνητικό δίδυμο, γιατί είναι περίπου αυτοκόλλητοι η Νέα Δημοκρατία με το ΠαΣοΚ -με επιλογή Σαμαρά και Βενιζέλου-, είναι ότι αυτό το -11% που άθροισαν στις ευρωεκλογές, τους οδηγεί σε μια αμηχανία και μια διπρόσωπη αντίδραση. Είναι ένας "Ιανός" αυτό που βλέπουμε και μέσα στην κυβέρνηση. Υπάρχουν αυτοί που ομνύουν στην σκληρή εφαρμογή της ψηφισμένης κυβερνητικής πολιτικής, προαπαιτούμενα κ.λπ., Σαμαράς, Βενιζέλος, Χαρδούβελης -που είναι η άλλη όψη, ο κλώνος του Στουρνάρα- και υπάρχουν και οι υπουργοί ΠαΣοΚ, Ελιάς, Νέας Δημοκρατίας, που παριστάνουν τους αντιστασιακούς, που θα ξηλώσουν το μνημόνιο από μέσα, αλλά μαζεύονται μόλις τους τραβήξουν το αυτί, ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σαμαράς. Αυτό οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει αποφασίσει αν πάει για εκλογές τον Οκτώβριο ή αν επιδιώκει την ολοκλήρωση της τετραετίας και για να είμαι και δίκαιος αυτό είναι μια αντικειμενική δυσκολία, γιατί το περίφημο σχέδιο των 180 για πρόεδρο της Δημοκρατίας -που θα είναι το διαβατήριο για την συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής-, δεν περνάει μόνο από το χέρι τους. Αυτοί έχουν 155».

* Για το Ποτάμι:

«Έχω την εντύπωση ότι το Ποτάμι άρχισε να ξεφουσκώνει πριν τις ευρωεκλογές, γι' αυτό και απείχε πολύ από τις σίγουρες προβλέψεις του κ. Θεοδωράκη για διψήφια ποσοστά».

Δημοσιογράφος: Το Ποτάμι είναι ένας χώρος, που ανήκει στους "προνομιακούς συνομιλητές" αυτής της ευρύτερης συμμαχίας ή όχι;

Δ. Παπαδημούλης: «Έχουμε προσκληθεί στο συνέδριο του Ποταμιού και θα εκπροσωπηθούμε σε υψηλό επίπεδο. Συζητούμε με όλους. Τώρα, σε ό,τι αφορά το "προνομιακός", δεν θα το έλεγα... Σχετικά με το Ποτάμι, διαπιστώνω πρώτον, μια ασάφεια στίγματος και θέσεων συνειδητή, έναν ακραίο αρχηγισμό, ο οποίος εγγίζει τα όρια του ναρκισσισμού εκ μέρους του κ. Θεοδωράκη και επίσης, μια έντονη δόση αντι-συριζα, που ελπίζω να του περάσει με τον καιρό».

* Για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας:

«Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία με βάση την θέση μας, ότι το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας υπηρετείται καλύτερα εάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλεγεί από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Διότι πολύ απλά πιστεύουμε ότι αυτό που προέχει είναι να μην συνεχιστεί αυτή η καταστροφική πορεία, με αυτή την κακή κυβέρνηση στο τιμόνι, έως και το 2016. Τότε οι ζημιές που θα έχουν προκληθεί στην οικονομία και την κοινωνία θα είναι πολύ πιο μεγάλες. Επομένως, θα πάρουμε πρωτοβουλίες, για να υπηρετήσουμε αυτό το πολιτικό σχέδιο που είναι στον αντίποδα των επιδιώξεων που οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, αλλά και υποσυστήματα συμφερόντων διαπλοκής, προσπαθούν να βάλουν σε εφαρμογή, προκαλώντας αντιδράσεις από αρχηγούς, όπως ο κ. Κουβελης ή ο κ. Καμμένος, που υπαινίσσονται διάφορα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να τους ζητήσω και σαφέστερη θέση να πάρουν και να μιλήσουν πιο συγκεκριμένα για αυτά που υπαινίσσονται... Εννοώ ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο, τα μιντιακά του στηρίγματα, τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να ολοκληρώσουν δουλειές και να πάρουν κοψοχρονιά φιλέτα από το δίδυμο Σαμαράς - Βενιζέλος, προσπαθούν με ταξίματα, με απειλές, με εκβιασμούς, με διάφορος τρόπους, να αποσπάσουν το "ναι" από βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αυτό δεν το λέω εγώ, το γράφουν όλες οι εφημερίδες και το έχει καταγγείλει ο Πάνος Καμμένος και το έχει υπαινιχθεί σαφέστατα ο Φώτης Κουβέλης».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα