Ο Δ. Μαύρος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε στις 16/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Μεταξύ άλλων είπε:
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεταφορά ποσοστών από τα μεγάλα κόμματα στα μικρότερα, η οποία βλέπουμε να είναι σταθερά εκεί, όσο περνούν οι μήνες και να αυξάνεται. Κυρίως αυτό οφείλεται στο ότι το ΠαΣοΚ βρίσκεται στη δυσκολότερη
φάση που έχει βρεθεί κόμμα του δικομματισμού στη μεταπολιτευτική περίοδο».

Και πρόσθεσε: «Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή είναι στο 33%. Υπάρχει άλλο ένα 33%, το οποίο πάει στην αδιευκρίνιστη ψήφο και το υπόλοιπο 33%, το υπόλοιπο 1/3, μοιράζεται περίπου, με όχι πολύ διαφορετικά ποσοστά, σχεδόν σε όλα τα κόμματα του πολιτικού τοπίου».

Δημοσιογράφος: Έχετε ανιχνεύσει εύρημα διάθεσης διάσπασης του ΠαΣοΚ;

Δ. Μαύρος: «Είναι σκληρό να το προσδιορίσει κανείς έτσι. Το συμπεραίνει κανείς ανάποδα. Όταν ρωτάνε τι πρέπει να κάνει ο κ. Παπανδρέου, τότε υπάρχει ένα σοβαρότατο ποσοστό της τάξης του πάνω από 60%, που λέει ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να εκχωρήσει αυτή τη θέση και να προχωρήσει στο να βοηθήσει να βγει ο επόμενος αρχηγός. Από την άλλη μεριά, υπάρχει και ένα περίπου 30% το οποίο λέει πως "αυτό δεν θέλω να γίνει"».

* Για την κυβέρνηση Παπαδήμου:

«Σε μια κυβέρνηση που στο μυαλό του κόσμου, είτε επί του ορισμού της, έχει μια θητεία -ονομαστικά τουλάχιστον-, μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση της θητείας της, δηλαδή στο πιο δύσκολο σημείο της».

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσε να αιτιολογηθεί και από το γεγονός ότι καλλιεργήθηκαν υπερβατικές προσδοκίες στον κ. Παπαδήμο και την κυβέρνησή του;

Δ. Μαύρος: «Ακριβώς, διότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αναζητά "Μεσσίες" οι οποίοι με τον "α" ή "β" τρόπο θα μπορέσουν να τη σώσουν. Από τη μια μεριά η υπερπροσδοκία σε συνδυασμό με την άλλη μεριά, ότι η καθημερινή εφαρμογή πραγμάτων σε μια φάση σαν αυτή που βρίσκεται η Ελλάδα, εξανεμίζει τρομακτικά γρήγορα το "πολιτικό λίπος" και ο κόσμος θέλει να πάει και στην επόμενη εναλλακτική...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα