Ο Δ. Κυριτσάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Κυριτσάκης, μίλησε στις 19/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την έκθεση του ΟΟΣΑ για τις τιμές των προϊόντων στην ελληνική αγορά:

«Γενικά, αντιμετωπίζουμε τα θέματα του ανταγωνισμού τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει η κουλτούρα του ανταγωνισμού εδώ και 50 - 100 χρόνια. Επομένως,
τα τελευταία αυτά χρόνια που βρεθήκαμε σε αυτή την συγκυρία -με την οικονομική κρίση-, γίνονται όχι απλώς βήματα, αλλά άλματα από μέρους και της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού σε αυτό τον τομέα. Δεν περιμέναμε τον ΟΟΣΑ καθ' αυτόν για να τα πει, γιατί ήδη από το 2008, η επιτροπή είχε ξεκινήσει σε έναν ευαίσθητο τομέα, αυτόν των καυσίμων, μια παρέμβαση και είχε κάνει μια γνωμοδότηση με αρκετά σημεία και προτάσεις. Επαναλάβαμε τις προτάσεις αυτές -31 στον αριθμό-, στα καύσιμα, πέρυσι και πρέπει να πω με μεγάλη ικανοποίηση ότι η ελληνική πολιτεία, δια των αρμοδίων, και του υπουργού, του κ. Χατζηδάκη και του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, αποδέχονται τις προτάσεις αυτές και υλοποιούνται σε μεγάλη έκταση».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλουμε -στο μέτρο που μπορούμε να έχουμε τη γνώμη και την άποψή μας-, είναι η όλη εφαρμογή των όποιων προτάσεων διατυπωθούν στις 26 Νοεμβρίου -που θα γίνει η ανακοίνωση-, η υλοποίηση αυτών να γίνει με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να γίνονται αποδεκτές από την ελληνική πολιτεία, αλλά και να "περπατήσουν". Διότι γίνονται πολλές προτάσεις -και στο παρελθόν έχουν γίνει και σε άλλους τομείς-, αλλά, αν εν τέλει δεν υλοποιηθούν αυτά τα οποία λένε και λέμε σαν Επιτροπή Ανταγωνισμού, μένουν στα χαρτιά. Η ατυχής συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, ας μας δώσει το καλό αυτό, να ενστερνιστούμε την άποψη και την κατάσταση, ότι πρέπει να πάρουμε ορισμένα θεσμικά μέτρα, να αλλάξει λίγο η κατάσταση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα