Ο Δ. Κοντός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, μίλησε στις 29/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Φρόσω Ζαγορίτου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ:

«Θα αλλάξει ο χαρακτήρας κάποιων νοσοκομείων με χαμηλή πληρότητα. Θα υπάρξει κινητικότητα του προσωπικού τους, με στόχο να ενισχυθούν μεγαλύτερα νοσοκομεία που υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού. Πρόκειται για μία διαδικασία από την οποία όπως έχει τονίσει και ο υπουργός Υγείας
ο κ. Γεωργιάδης ουδείς εργαζόμενος θα χάσει την δουλειά του. Από αυτή την κινητικότητα και την αλλαγή χαρακτήρα κάποιων νοσοκομειακών μονάδων στην Αττική, ο ΕΟΠΠΥ αναμένεται να επωφεληθεί, καθώς κάποιοι από τους χώρους που θα εκκενωθούν θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη υπηρεσιών Υγείας,με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν μετέχει στην κινητικότητα, λόγω των αυξημένων αναγκών σε προσωπικό, αντίθετα έχει ζητήσει να επωφεληθεί, δηλαδή να έρθει διοικητικό προσωπικό δεδομένων των μεγάλων ελλείψεων που αντιμετωπίζει. Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας και ο δεύτερος σε μέγεθος στην Ευρώπη. Έχουμε περίπου 9.500.000 με 10.000.000 ασφαλισμένους, με υπάρχον προσωπικό -πανελλαδικά - μόλις 1.373 ανθρώπους, αριθμός πολύ μικρός, για την επαρκή και αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων».

* Για τις τρέχουσες οφειλές:

«Υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή των παρόχων, είτε είναι γιατροί,φαρμακοποιοί, ή και ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει δικαιολογητικά για δαπάνες υγείας. Στόχος του ΕΟΠΥΥ το επόμενο διάστημα είναι να έχουμε μικρότερο χρόνο αποπληρωμής των τρεχουσών οφειλών, στις οποίες διαπιστώνεται καθυστέρηση λόγω και των οικονομικών -κατά κύριο λόγο- προβλημάτων».

* Για τον κλινικό έλεγχο:

«Για πρώτη φορά εισάγεται στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα υγείας , ο κλινικός έλεγχος, κάτι που ήδη εφαρμόζεται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Θα λάβουμε μέτρα ελέγχου των δαπανών που όμως δεν θα επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους,όπως ήδη έχει γίνει. Δηλαδή, όλα τα μέτρα μείωσης των δαπανών δεν είχαν επίπτωση στους ασφαλισμένους, αλλά στους παρόχους στους οποίους μειώθηκαν τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν. Οι ασφαλισμένοι πάντως δεν επιβαρύνθηκαν».

* Για τους ανασφάλιστους πολίτες:

«Έχουν δικαίωμα και αυτοί στην ασφάλιση υγείας για αυτό δε το λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη το voucher της υγείας, ένα κοινοτικό πρόγραμμα του υπουργείου σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση για την τελική ρύθμιση με τον αρμόδιο υφυπουργό Αντώνη Μπέζα. Αλλά δεν θα σταματήσουμε εκεί. Σε συνεργασία με τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν εικόνα των ανασφάλιστων μελών τους, μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία και για την καταγραφή τους, ώστε όλοι συνάνθρωποί μας να έχουν ασφάλιση υγείας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα