Ο Δ. Κιούσης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», Δημήτρης Κιούσης, μίλησε στις 25/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Για το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», τη δανειακή σύμβαση και τους μετανάστες, μεταξύ άλλων είπε:

* Για το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες»:


«Δεν

είμαστε ένα κόμμα. Είμαστε ένα κίνημα και το κίνημα αυτό έχει και κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Δεν πιστεύουμε ότι στις 7 Μαΐου θα είμαστε κυβέρνηση, αλλά πιστεύουμε ότι στις 7 Μαΐου ο λαός θα μας έχει δώσει τέτοια δύναμη, που θα μπορούμε να επηρεάζουμε τα πράγματα. Αυτό το κίνημα μπορεί να μετατραπεί σε κόμμα, αλλά προς στιγμή είναι κίνημα».

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν ζω από την πολιτική και δεν έχω σκοπό να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Αν ο λαός της Περιφέρειας Αττικής με τιμήσει με την ψήφο του, η πρώτη πρότασή μου, σαν μια απλή φωνή -γιατί μια απλή φωνή είμαι, δεν είμαι κάποιο σύστημα-, θα είναι, κανένας να μην έχει πάνω από δύο κοινοβουλευτικές θητείες...».

Δημοσιογράφος: Ποιος τρόπος υπάρχει για να προχωρήσετε σε καταγγελία του μνημονίου; Πού θα την καταγγείλετε, όπως λέει ο κ. Καμμένος;

Δ. Κιούσης: «Ο πρόεδρός μας, όταν τον προκάλεσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και του είπε "σε βγάζουμε πρωθυπουργό, πήγαινε στη Μέρκελ", ο πρόεδρος μίλησε απλά και είπε "δεν έχω καμία δουλειά να πάω στη Μέρκελ. Θα πάω ως πρωθυπουργός, εφόσον με εκλέξει ο ελληνικός λαός, στη Σύνοδο Κορυφής, με τη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Σημίτης για την ένταξή μας στην Ευρωζώνη κι εκεί θα αρχίσω να διαπραγματεύομαι με τους εταίρους μου. Και θα τους πω ότι στη σύμβαση γράφεται καθαρά ότι όταν ένα κράτος έχει ανάγκη για δανεισμό, θα δανείζεται με το περιβόητο euribor"... Αυτή τη στιγμή δανειζόμαστε με πάνω από 6%, τη στιγμή που το euribor είναι 1,25%. Μήπως ξέρετε που πάει το 4,75%;  
Θα διεκδικήσουμε τα νόμιμα. Θα πάμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είμαστε αντιευρωπαϊστές. Θεωρώ ότι οι πολιτικοί μας δεν διεκδίκησαν τα νόμιμα. Υπάρχουν στελέχη του ΔΝΤ, που είπαν ότι "οι πιο εύκολοι ήταν οι Έλληνες πολιτικοί". Δεν διεκδίκησαν. Ο Έλληνας έχει μάθει να διεκδικεί...».

* Για το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα:

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τέτοια γκέτο... Είμαστε αντίθετοι με την Αμυγδαλέζα. Το θεωρούμε μεγάλο λάθος. Υπάρχουν δύο λύσεις... Η πρώτη είναι η επαναπροώθηση - κυρίως στην Τουρκία... Και η δεύτερη, το υπουργείο να δώσει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους ανθρώπους, για να φτάσουν στον προορισμό που θέλουν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα