Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 21/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για διαπραγματεύσεις με Τρόικα: "Δεν έχει βρεθεί ακόμα συμφωνία":

«Δεν έχει βρεθεί συμφωνία. Εμείς έχουμε πει ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι σκληρές, πολύπλοκες. Στόχος μας είναι -ο κ. Βενιζέλος το
τελευταίο διάστημα το έχει πει πάρα πολλές φορές-, μέσα από την διαπραγμάτευση, να δούμε και μια ενιαία φιλοσοφία, γιατί έχουμε δύο στόχους και την μεγάλη συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Στόχος μας είναι μέσα στον Δεκέμβριο να έχει τελειώσει η αξιολόγηση και, από εκεί και πέρα, πριν την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, να έχει τελειώσει και η συμφωνία, η οποία θα παρουσιαστεί και στους βουλευτές και στον ελληνικό λαό».

* Για τις νέες δηλώσεις Α. Γεωργιάδη: "Ο κ. Γεωργιάδης επιχειρεί να δημιουργήσει φτηνές εντυπώσεις. Καλό είναι να σταματήσει":

«Ο κ. Γεωργιάδης καλό είναι να σταματήσει να μιλά για αυτά τα θέματα και να μιλούν αυτοί που είναι αρμόδιοι και να δίνουν ένα υπεύθυνο κλίμα στην ελληνική κοινωνία... Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρακολουθεί την διαπραγμάτευση. Τα εργασιακά δεν είναι ψηλά στην ατζέντα, άλλα θέματα είναι. Αυτοί που παρακολουθούν την διαπραγμάτευση, αυτοί θα πρέπει να δίνουν μια υπεύθυνη ενημέρωση στον ελληνικό λαό και να μην δημιουργούνται φτηνές εντυπώσεις, όπως πάει να δημιουργήσει ο κ. Γεωργιάδης. Τα θέματα είναι τα δημοσιονομικά, το ζήτημα του ασφαλιστικού που εμείς δεν θέλουμε να ανοίξει... Δεν θέλουμε να μειωθούν κύριες συντάξεις και να αυξηθούν τα όρια ηλικίας».

Δημοσιογράφος: Αυτό ζητούν;

Δ. Καρύδης: «Αυτό είναι ανοιχτό στο τραπέζι. Δεν θέλουμε να υπάρξει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θέλουμε ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα τρόφιμα και στα νησιά να αυξηθεί και, στο πλαίσιο αυτό, έχουμε πολύ ισχυρά επιχειρήματα. Για το δημοσιονομικό κενό, λέμε ότι είμαστε μια χώρα που έχουμε καταφέρει -και αυτό θα αποτυπωθεί και στον προϋπολογισμό-, να έχουμε μηδενικό έλλειμμα, να έχουμε τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση -ο στόχος για το 2015 είναι περίπου στο 3%- και να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Το μεγάλο θέμα που υπάρχει και που το εκμεταλλεύονται αρνητικά για εμάς -κάτι που δεν υπήρχε σε αντίστοιχες χώρες, όπως στην Πορτογαλία ή την Ιρλανδία-, είναι η πολιτική αβεβαιότητα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και η πολιτική ανασφάλεια και αστάθεια που υπάρχει...».

* "Αλαλούμ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας":

«Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση λέει -τουλάχιστον στην επίσημη γραμμή της-, "εκλογές τώρα και παραιτηθείτε", καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία υπεύθυνη συζήτηση. Βγήκαν κάποια στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τα οποία εξέφρασαν την άποψη να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και, από εκεί και πέρα, να δούμε πού θα πάει η κατάσταση. Μέσα στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει ένα αλαλούμ, ως προς αυτές τις θέσεις. Άλλα έλεγε χτες ο κ. Παππάς, άλλα ο κ. Σταθάκης, άλλα ο κ. Λαφαζάνης, άλλα ο κ. Μητρόπουλος. Αυτή η πανσπερμία απόψεων, που είναι αντιφατικές, αλληλοσυγκρουόμενες, τελικώς κάνουν κακό και στον αγώνα που δίνει η χώρα, για να πετύχει κάποια πράγματα».

* "Οι δηλώσεις Α. Γεωργιάδη υπονομεύουν ευθέως τη διαπραγμάτευση":

Δημοσιογράφος: Αυτό για τη πανσπερμία απόψεων, θα μπορούσε να το καταλογίσει κάποιος και στη πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας... Το παράδειγμα του κ. Γεωργιάδη και των σχέσεών του με το ΠαΣοΚ -αλλά και άλλων-, είναι χαρακτηριστικό...

Δ Καρύδης: «Σε αυτό έχετε δίκιο και γι' αυτό καταδικάσαμε πολύ υπεύθυνα και με αυστηρό τρόπο αυτού του είδους τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και είπαμε πως υπονομεύουν ευθέως τη διαπραγμάτευση, που κάνουν τα αρμόδια στελέχη. Αυτές οι απόψεις αποδοκιμάστηκαν και μετά τη συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Α. Σαμαρά. Αλλά αυτό αποτελεί άλλης τάξης θέμα. Είναι άλλο να βγαίνει ο κ. Γεωργιάδης και -με χαμηλό αίσθημα ευθύνης-, να κατηγορεί το ΠαΣοΚ για πράγματα που είναι δήθεν -δηλαδή που τα έχει κάνει το ΠαΣοΚ-, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ άλλοι απουσίαζαν από το συγκεκριμένο μέτωπο.
Προσωπικά, δεν επιθυμώ να ανοίξω ξανά αυτή τη συζήτηση, διότι δεν βοηθά. Αυτό που απασχολεί σήμερα την κοινωνία είναι να γίνουν βήματα μπροστά και η χώρα να γυρίσει σελίδα».

* Για συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Ευ. Βενιζέλου:

«Ενστάσεις και διαφωνίες μπορούν και πρέπει να κατατίθενται. Για εμάς, το θετικό είναι ότι έγινε μία συνάντηση του κ. Βενιζέλου, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠαΣοΚ, σε θετικό, φιλικό κλίμα, καθώς έχει ανοίξει πλέον ένας δίαυλος επικοινωνίας. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου και περαιτέρω απόψεις, που μπορεί να συμβάλλουν στην πορεία αυτή και στη προσπάθεια που κάνει το ΠαΣοΚ -που διατηρεί τα σύμβολά του, την ενότητα, την αυτονομία του-, να προχωράμε μπροστά και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και σε άλλες δυνάμεις με ισότιμο τρόπο. Σε δυνάμεις που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και στο χώρο της κεντροαριστεράς. Πιστεύω ότι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε σήμερα στο δημοκρατικό κόσμο και αυτό το μήνυμα θα δοθεί και από τη συνάντηση που θα κάνει, εντός ολίγου, ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σημίτη. Θέλουμε ενότητα και συστράτευση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα