Ο Δ. Καιρίδης & η Α. Λυμπεράκη στον ΑΘΗΝΑ984

Στη σημερινή εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Αγορά αξιών», με τον δημοσιογράφο Νίκο Καρούτζο, ακούστηκαν:

* Ο καθηγητής Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος σχολιάζοντας την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τόνισε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται εξαιρετικά αποδυναμωμένη και εξασθενημένη. Υπέστη μια βαριά διπλωματική ήττα. Οι ξένοι εταίροι μας και δανειστές μας -από
τους οποίους εξαρτόμαστε-, έδειξαν αφόρητο εκνευρισμό με τις τελευταίες κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας της χώρας... Η ελληνική πολιτική σκηνή έχει χάσει την αυτονομία της. Οποιαδήποτε απόφαση και αν παίρνεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο ή και έξω από αυτό, θα πρέπει να συμπορεύεται και να μην, τουλάχιστον, αντιστρατεύεται τις επιθυμίες των δανειστών, από τους οποίους εξαρτόμαστε από δόση σε δόση, από μήνα σε μήνα, από μέρα σε μέρα, για τη λειτουργία του ελληνικού κράτους...».

Και πρόσθεσε: «Εάν ο κ. Παπανδρέου το πλήρωσε χρυσά αυτό το περίφημο "λεφτά υπάρχουν", θα το βρει μπροστά της και η Νέα Δημοκρατία».

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι δεν έχει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης και δεν θα μπορέσει να το χειριστεί πολιτικά;

Δ. Καιρίδης: «Απολύτως κανένα. Αν θα μπορέσει να το διαχειριστεί πολιτικά στο εσωτερικό, δεν το ξέρω. Ενδεχομένως, θα μπορέσει με μια "κωλοτούμπα"».
* Η καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία για το ίδιο θέμα, επεσήμανε:

«Νομίζω ότι είναι ίσως μια ευκαιρία να επιταχυνθούν λίγο οι εξελίξεις, να ενηλικιωθούν λίγο, με ταχύτερους ρυθμούς, οι εκπρόσωποι του πολιτικού μας συστήματος, να αισθανθούν τις ευθύνες τους για την πορεία που, ως τώρα, δείχνει ότι είναι σχεδόν μονόδρομος προς την οικονομική καταστροφή και να ανατρέψουν αυτή τη διαδρομή. Και προλαβαίνουν, ξέρετε...
Δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μας τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι συντεταγμένα προχωρούσαμε προς την οικονομική καταστροφή, με ευθύνες σε όλους και σε όλες τις πλευρές των συντελεστών...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα