Ο Δ. Χατζησωκράτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 8/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη διάλυση της συμφωνίας μεταξύ Εθνικής και Eurobank:

«Είναι αναμφισβήτητα κακό αποτέλεσμα. Όταν έχει ξεκινήσει μια διαδικασία η οποία έχει προχωρήσει και όταν επί περίπου επτά μήνες η Eurobank λειτουργεί κατά μία έννοια ως θυγατρική
της Εθνικής τράπεζας, υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα. Δεν είναι απλά θέμα υπαναχώρησης σε μια συμφωνία που έχει γίνει, αλλά τίθενται ζητήματα για την λειτουργία της Εurobank από εδώ και πέρα και για τον τρόπο που η τράπεζα θα μπορέσει να βρει τα 580 εκατομ. ευρώ που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίησή της. Και αυτό διότι είχε σταματήσει να αναζητά το 10% των 5,8 δισ. ευρώ το οποίο της χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση, ούσα πλέον θυγατρική της Εθνικής τράπεζας. Υπάρχει λοιπόν πρόβλημα. Και μέχρις ότου δούμε τα στοιχεία και της συνολικής διαπραγμάτευσης, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί προκειμένου να αντιληφθούμε για ποιο λόγο δεν πείστηκε η τρόικα όσον αφορά στη συγκεκριμένη συμφωνία».

Και πρόσθεσε: «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το θέμα των τραπεζών, διότι πίσω από αυτές υπάρχουν και οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα της Εurobank, διότι βρίσκεται στον αέρα, καθώς, αλλιώς ξεκίνησε η διαδικασία, αλλιώς προχώρησε και τώρα πρέπει να υπάρξει αναπροσανατολισμός, δύσκολα είναι η αλήθεια. Είμαι βέβαιος πάντως ότι τα στελέχη της τράπεζας είναι ικανά. Δεν συζητώ για την Εθνική αυτήν την στιγμή...».

* Για το σχέδιο Μανιτάκη:

«Το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι του ιδίου, αλλά της κυβέρνησης. Με αυτό πήγαινε, πηγαίνει και εξακολουθεί να πηγαίνει στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα. Πολλά ακούγονται και πολλά συζητούνται αυτήν την στιγμή. Επειδή ακούστηκαν υβριστικοί χαρακτηρισμοί όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Μανιτάκη στην Βουλή, είναι τουλάχιστον υποκρισία κάποιοι να χαρακτηρίζουν τον κ. Μανιτάκη, ως υπουργό των επίορκων. Δεν θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο. Επιπλέον, η υπόθεση της απομάκρυνσης των επίορκων, εκείνων που δίνουν ψεύτικα πιστοποιητικά κ.λπ. πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες ότι δεν είναι μια διαδικασία όπως σε μια επιχείρηση για την οποία αποφασίζει ο επιχειρηματίας. Και αυτός υπόκειται σε κάποιους περιορισμούς. Ήταν 2% το μήνα, τώρα μπορεί να διώχνει 5% επί του συνόλου. Εδώ έχουμε ένα κράτος δικαίου το οποίο προβλέπει σχετικές διαδικασίες. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια δεν υπήρχαν μέχρι τώρα, κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η σύσταση τους είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρξει η διαδικασία της απόλυσης. Είμαστε κράτος δικαίου, δεν είμαστε "Μπανανία"».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα