Ο Χρ. Πρωτόπαππας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, μέλος της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου του ΠαΣοΚ, μίλησε στις 26/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το αν πρέπει να τεθούν συνολικά τα μέτρα στο πολυνομοσχέδιο:

«Το ζήτημα είναι εάν τα ζητάει η Τρόικα, ως απαραίτητα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από την κρίση
ή όχι. Η ερώτηση απευθύνθηκε προς τον υπουργό Οικονομίας, κ. Στουρνάρα. Εάν κάτι λείψει και καταρρεύσει το οικοδόμημα, σαφώς θα πρέπει να τεθούν όλα μαζί. Εάν κάτι από αυτά δεν είναι απαραίτητο και μπορούμε να το διαπραγματευτούμε, σαφώς να μπει χωριστά, προκειμένου όποιος θέλει να το καταψηφίσει. Η απάντηση του υπουργού είναι ότι είναι όλα απαραίτητα. Δηλαδή, αν η συμφωνία χτυπηθεί σε ένα σημείο, τότε θα καταρρεύσει ολόκληρη. Αυτό είπε ο κ. Στουρνάρας και δημόσια. Θα τεθούν όλα σε ένα άρθρο».

* Για αντιδράσεις μελών της κυβέρνησης:

«Όταν ένας κυβερνητικός εταίρος δημιουργεί θέμα, αυτό λειτουργεί πολλαπλασιαστικά. Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, η στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην τις ψηφίσει στο προηγούμενο νομοσχέδιο, επέδρασε πολλαπλασιαστικά στα άλλα κόμματα και στο ΠαΣοΚ. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Μια κρίση ενός εκ των εταίρων θα δημιουργήσει προβλήματα στους άλλους. Θα δούμε την κατάσταση στις ψηφοφορίες. Δεν γνωρίζω πια την τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού. Όποιος παίρνει μια τέτοια απόφαση, πρέπει να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους. Οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα