Ο Χρ. Πρωτόπαπας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΠαΣοΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μίλησε την 1/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για συμπόρευση Γ. Λοβέρδου - Ε. Βενιζέλου και τα νέα μέτρα, μεταξύ άλλων είπε:  

* Για σύμπραξη Γ. Λοβέρδου
- Ε. Βενιζέλου:

«Με ενημέρωσε ο κ. Λοβέρδος και νομίζω ότι είναι μια θετική εξέλιξη για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι δημιουργεί ένα γενικότερο κλίμα ενότητας στο ΠαΣοΚ σε αυτή τη συγκυρία, πράγμα το οποίο ούτως ή άλλως βοηθάει το τεράστιο έργο, το οποίο έχει να κάνει με την κυβέρνηση και την προσπάθεια σταθεροποίησης της χώρας. Δεύτερον, δημιουργεί επίσης ένα κλίμα ενότητας και συσπείρωσης στο ΠαΣοΚ, ενόψει εξελίξεων για εκλογή νέας ηγεσίας, αλλά κυρίως και για τις εθνικές εκλογές...».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι συμβάλλει στο να ηρεμήσουν τελείως τα πνεύματα. Ούτως ή άλλως, έχουμε συμφωνήσει σε ένα χρονοδιάγραμμα εκλογής νέας ηγεσίας...
Η κοινοβουλευτική ομάδα περνούσε μια γενικότερη κρίση, η οποία αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Μην κοιτάμε τώρα να στρέψουμε μονόπλευρα το ενδιαφέρον μας προς κάποιον (σ. σ. Γ. Παπανδρέου). Θα ήταν λάθος να χρίσουμε έναν υπεύθυνο για όλα και να τα φορτώσουμε όλα. Μην πάμε σε τέτοια, θα ήταν μια λογική ανθρωποφαγίας».

* Για νέα μέτρα και τον κατώτατο μισθό:

«Από την στιγμή που διαπιστώσαμε ότι η πολιτική που ακολουθήσαμε είχε και τα αρνητικά της -και κυρίως στο θέμα της ύφεσης και της ανεργίας-, δεν μπορεί να καλούμαστε να ξαναπάρουμε αποφάσεις, που έχουν ως βασική συλλογιστική την αφαίρεση εισοδήματος από τον εργαζόμενο, την ενοχοποίηση του εργασιακού κόστους, ως κύριου και μοναδικού παράγοντα ανταγωνιστικότητας και ουσιαστικά, όχι μόνο είναι λανθασμένες, αλλά θα οδηγήσουν σε παραπέρα ύφεση και ανεργία. Γιατί αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι λένε ότι στην Πορτογαλία και την Ισπανία είναι κατώτεροι οι μισθοί, θυμούνται ότι στην Ισπανία η ανεργία έχει πάει στο 25% ή στην Πορτογαλία η ύφεση καλπάζει;».

Και συνέχισε: «Είμαστε στην ώρα της διαπραγμάτευσης και αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να ενισχυθεί με σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα και νομίζω ότι μπορεί να συμβάλλει σε αυτό η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αύριο, προκειμένου να γίνει κατανοητό προς όλους και προς τους εταίρους μας, ότι δεν οδηγεί πουθενά -πέραν του ότι είναι απαράδεκτο-, η εμμονή σε τέτοιου είδους λογικές».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα