Ο Χ. Στεφανάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο καθηγητής Καρδιολογίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, μίλησε στις 16/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος:

«Υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε να βλέπεις τα γεγονότα να εξελίσσονται, να κινείται το τρένο και εσύ να το κοιτάς, είτε να μπορέσεις να το επηρεάσεις, στο μέτρο που μπορείς και αν μπορείς. Το αποφάσισα, επειδή θεωρώ ότι η στιγμή είναι κρίσιμη».

* Για τον ευρωσκεπτικισμό:

«Όταν ξεκίνησε η Ευρώπη υπήρχε το όραμα να γίνει
κάτι σαν τις ΗΠΑ. Μια ενιαία χώρα, που κάθε κοινωνία, κάθε λαός θα κρατάει τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του, αλλά θα υπάρχει μια κοινή οικονομική και αμυντική πολιτική και σιγά - σιγά, θα έρθει η ένωση. Υπάρχει μια προσπάθεια περιθωριοποίησης του νότου της Ευρώπης. Οι φτωχοί από τους πλούσιους. Οι κεντροευρωπαίοι, βορειοευρωπαίοι -υποτίθεται-, που ελέγχουν την οικονομία και οι νότιοι... Υπάρχει ο οικονομικός διαχωρισμός που φέρνει και μια φτώχεια, την οποία ζήσαμε και ζούμε ακόμα στην χώρα μας. Αυτό δημιουργεί διχαστικά στοιχεία στην Ευρώπη και τον ευρωσκεπτικισμό. Αυτό είναι αναστρέψιμο, κατά την άποψή μου».

* Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες αγαπούν την χώρα τους. Δεν συζητείται αυτό. Ούτε υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο Έλληνες. Είναι θέμα εκτίμησης. Αυτή την στιγμή, η περιχαράκωση σε έναν ευρωσκεπτικισμό της αντιπολίτευσης δεν είναι καλή για την πορεία της χώρας και για τις επόμενες γενιές. Γι' αυτό συντάσσομαι με αυτούς που πιστεύουν στην Ευρώπη και αγωνίζονται για αυτήν. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω το εθνικό και ελληνικό συναίσθημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα