Ο Αν. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984


Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας και εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας  Παπαδόπουλος, μίλησε στις 11/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Έχουμε θέσει ως βασικό μας στόχο την επομένη των εκλογών ή το αργότερο στις 18, 19, 20 Ιουνίου, η χώρα να έχει κυβέρνηση...».

* Για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Δημοκρατικής Αριστεράς:

«Δεν ξέρω αν είναι βιώσιμο
σενάριο. Aυτό που λέμε είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα έχει βασικό στόχο τις μονομερείς ενέργειες, δηλαδή την καταγγελία του μνημονίου. Άρα το αν θα γίνει αυτή η κυβέρνηση, δεν εξαρτάται από τη Δημοκρατική Αριστερά, εξαρτάται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κοινώς αν θα επιλέξει να κάνει μονομερείς ενέργειες ή να ακούσει τη φωνή της λογικής που δεν είναι άλλη από την σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου, όπως εμείς προτείνουμε».

Δημοσιογράφος: Η καλύτερη εκδοχή για εσάς για την επόμενη μέρα, ποια θα ήταν;

Α. Παπαδόπουλος: «Να υπάρχει ένα σχήμα σταθερό, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή κομμάτων. Όσο περισσότερα κόμματα συμμετέχουν και όσο μεγαλύτερη σοβαρότητα δείχνουν τα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τόσο καλύτερο, αποτελεσματικότερο και βιώσιμο θα είναι το σχήμα...
Από την πλευρά μας, διεκδικούμε την τρίτη εντολή και δηλώνουμε ότι είμαστε η τρίτη λύση».

Δημοσιογράφος: Σε περίπτωση που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θέλει να πάρει μέρος σε μια ευρύτερης συνεργασίας κυβέρνηση, η Δημοκρατική Αριστερά αποκλείει να μετέχει;

Α. Παπαδόπουλος: «Όχι, δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, όσο περνάει από το χέρι της Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη...
Έχουμε την εκτίμηση ότι αν συγκροτηθεί μια κυβέρνηση, η οποία θα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι είναι διατεθειμένη να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τότε και εκείνοι θα δείξουν πολύ καλύτερη διάθεση ή και ανοχή απέναντι στη χώρα μας».  

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βάζει νερό στο κρασί του. Αν έλεγε κάποιος πριν από μερικές εβδομάδες ότι ο κ. Τσίπρας θα πήγαινε να συναντηθεί με τους πρεσβευτές των G20 ή θα έκανε εθιμοτυπική επίσκεψη στη ΓΑΔΑ και όχι για κάποιο άλλο λόγο, μετά από κάποια διαδήλωση, θα του έλεγαν στην Κουμουνδούρου "είσαι τρελός, είσαι προβοκάτορας" ή δεν ξέρω τι άλλο. Νομίζω ότι όλοι έχουμε γίνει σοφότεροι και ευελπιστώ αυτό να αποτυπωθεί και την επομένη των εκλογών».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα