Ο Α. Παπαμιμίκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μίλησε στις 21/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Ο κ. Φορτσάκης έπρεπε ήδη να είχε εφαρμόσει τον νόμο και να είχε καλέσει την αστυνομία":

«Δεν πρέπει να γίνεται τηλεοπτικό σόου και να έχουμε μια τέτοια αντιπαράθεση. Θα έπρεπε -κατά την άποψή μου-, ήδη η πρυτανεία να εφαρμόσει άμεσα τον νόμο. Ήδη θα έπρεπε να τον έχει εφαρμόσει. Όταν κάποιος παρακωλύει την λειτουργία του πανεπιστημίου, να μπει μέσα η αστυνομία και να συλλάβει αυτούς οι
οποίοι παρακωλύουν την λειτουργία του πανεπιστημίου. Τέρμα. Δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες αντιπαραθέσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα. Δεν είναι ώρα για σόου, η χώρα πρέπει να προχωράει, πρέπει να λειτουργεί συντεταγμένα το κράτος και ο καθένας που έχει την ευθύνη να εφαρμόζει τους νόμους. Οπότε, πιστεύω ότι ο κ. Φορτσάκης έπρεπε ήδη να έχει εφαρμόσει τον νόμο και να καλέσει την αστυνομία».

* "Στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν υπάρχει θυρωρός, δεν γίνεται έλεγχος;":

«Από την άλλη πλευρά, βέβαια, βλέπουμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι συνεχίζουν να επενδύουν σε λογικές ανωμαλίας. Πραγματικά αναρωτιέμαι, στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην Κουμουνδούρου, δεν έχουν έλεγχο, δεν έχουν θυρωρούς, δεν έχουν αστυνομικούς; Μπαίνει όποιος θέλει; Γιατί η εικόνα που έχω είναι ότι ελέγχονται όσοι μπαίνουν στα γραφεία της Κουμουνδούρου... Για να μην παρερμηνεύουμε κάποια πράγματα, μιλάμε για το κτίριο διοίκησης. Εκεί γίνεται η ερώτηση, "ποιος είστε, πώς λέγεστε, πού θέλετε να απευθυνθείτε". Δεν μιλάμε για όλο το πανεπιστήμιο...».

* Για την κόντρα υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το ΠαΣοΚ:

«Είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μέσα σε μια κυβέρνηση και πόσο μάλιστα, όταν αυτή η κυβέρνηση είναι δικομματική με κόμματα τα οποία έχουν μεγάλες διαφορές, μεγάλες διαφωνίες και διαφορετικές ιδεολογίες. Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, όχι μισοάδειο, ότι αυτά τα δύο κόμματα έχουν κάνει πραγματική υπέρβαση για το καλό της πατρίδας. Όχι -όπως θέλουν να εμφανίσουν κάποιοι-, για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Διότι αν ήθελαν να λαϊκίσουν και να δουν διαφορετικά την όλη κατάσταση, πιστέψτε με, θα ήταν διαφορετική και η κατάσταση στην χώρα. Πέρα από τις διαφωνίες, πάντα στο τέλος βρίσκουμε μια κοινή συνισταμένη και βρίσκουμε την λύση και πιστεύω πως και τώρα θα βρούμε την λύση».

Δημοσιογράφος: Ως γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, όταν μιλάτε στους ψηφοφόρους σας, ποια είναι η θέση σας; Θα πρέπει να υπάρξει κατώτατος μισθός, εξομοίωση στο δημόσιο με αυτό που έγινε στον ιδιωτικό τομέα και ξέρουμε πού οδήγησε;

Α. Παπαμιμίκος: «Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα το δούμε στο μέλλον, αυτό δήλωσε και ο υπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος -κατά την άποψή μου-, κάνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και είναι και σε "ηλεκτρική καρέκλα". Από εκεί και πέρα, μιλάμε μόνο για τους νεοπροσληφθέντες στο δημόσιο, ότι μπορεί να έχουν τον κατώτατο μισθό πιο χαμηλό από ό,τι είναι τώρα. Όσον αφορά το δημόσιο, θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, οφείλουμε να τις συνεχίσουμε και μετά, από την στιγμή που θα φύγει η Τρόικα».

* Για διαπραγμάτευση με την Τρόικα: "Θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας":

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, όπως και όλες οι προηγούμενες. Αυτή είναι ακόμα πιο δύσκολη, γιατί είναι η τελική. Θυμηθείτε, ότι πριν από δύο χρόνια δεν περιμέναμε ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα φτάναμε στην τελική διαπραγμάτευση με την Τρόικα και για την αξιολόγηση των προαπαιτούμενων που έχουμε. Εμείς όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχουμε αναλάβει, θα τις τηρήσουμε μέχρι τέλους. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Σε καμία περίπτωση, γιατί έχουμε την ίδια απαίτηση και από τους εταίρους μας. Άρα, αφήστε να δούμε τα αποτελέσματα και εκτίμησή μου είναι ότι και σε αυτή την διαπραγμάτευση, εμείς θα είμαστε νικητές, όπως και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις. Δηλαδή, όλα τα θέματα τα οποία έχουμε συζητήσει και έχουμε βάλει στο τραπέζι, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να τα πετύχουμε».

* Για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: "Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Δεν ετοιμαζόμαστε για εκλογές":

«Δεν ετοιμαζόμαστε για εκλογές. Η κυβέρνηση αυτή έχει δύο χρόνια και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Σε αυτά που είπαμε από την πρώτη στιγμή, θα κριθούμε μέχρι το τέλος της τετραετίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει μπροστά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι μια δύσκολη εκλογή, κυρίως διότι κάποιοι θέλουν να παίζουν με τους θεσμούς, θέλουν να προκαλέσουν αναταράξεις και να εκμεταλλευτούν το οτιδήποτε. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, στην πρώτη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, έχει απευθύνει ένα ξεκάθαρο κάλεσμα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ας έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, για να βρούμε από κοινού Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εδώ είμαστε κι εδώ είναι και αυτοί».

Δημοσιογράφος: Για να το λέτε αυτό, σημαίνει ότι μπορεί να είναι μια πρόσκληση, η οποία θα επαναληφθεί και η οποία θα αποτελέσει, ενδεχομένως, και κεντρικό πυλώνα το επόμενο διάστημα... Δηλαδή, μπορεί ενδεχομένως να έχουμε πρόσκληση από τον πρωθυπουργό για συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Α. Παπαμιμίκος: «Τις προσκλήσεις δεν χρειάζεται να τις στέλνεις τριάντα φορές. Την στέλνεις μια φορά και όταν την έχει στείλει ο πρωθυπουργός μέσα από την Βουλή και είπε "ας έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να συζητήσουμε, για να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας", ας πάρουν τώρα και αυτοί τις αποφάσεις τους».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα