ΝΒΑ: Νίκες για τους υπηρεσιακούς προπονητές

Φαίνεται πως ακόμη και στο άκρως επαγγελματικό ΝΒΑ, η αλλαγή προπονητή μπορεί να έχει (έστω και προσωρινά) ευεργετικές συνέπειες για μία ομάδα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου το Πόρτλαντ, στο πρώτο του παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Νέιτ ΜακΜίλαν και με υπηρεσιακό τεχνικό τον Κάλεμπ Κανάλες, επικράτησε στο Σικάγο 100-89 των Μπουλς, που έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα.

Η απουσία του τραυματία Ντέρικ Ρόουζ δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τους «ταύρους», που έχασαν από μία ομάδα η οποία αποδυναμώθηκε αισθητά

παραχωρώντας τους Τζέραλντ Ουάλας και Μάρκους Κάμπι στο φινάλε των μεταγραφών, την περασμένη Πέμπτη.

Ο ΛαΜάρκους Ολντριτζ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μπλέιζερς με 21 πόντους, ενώ από το Σικάγο, που σημείωσε μόλις 10 πόντους στην τελευταία περίοδο, διασώθηκε ο Κάρλος Μπούζερ με 22π.
και 14ρ.

Η Νέα Υόρκη από την πλευρά της έχει «2 στα 2» μετά την παραίτηση του Ντ΄Αντόνι και με τον Μάικ Γούντσον στον πάγκο.

Μετά το +42 επί του Πόρτλαντ την Τετάρτη, οι Νικς έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με 32 πόντους διαφορά απέναντι στην Ιντιάνα, την οποία τελικά νίκησαν 115-100.

Καρμέλο Αντονι και Αμάρε Στουντεμάιρ έμειναν σε... ρηχά νερά (12 και 8 πόντοι αντίστοιχα με 33% στα σουτ), όμως η Νέα Υόρκη βρήκε λύσεις από τους Τάισον Τσάντλερ (16π.), Τζ.Ρ. Σμιθ (16π.) και Τζέρεμι Λιν (13π.).

Στο ντέρμπι κορυφής της Δυτικής Περιφέρειας, το Σαν Αντόνιο επικράτησε στην Οκλαχόμα Σίτι των Θάντερ με 114-105, αφού έφτασε να προηγείται ακόμη και με 27 πόντους.

Ο Τόνι Πάρκερ τελείωσε το ματς με 25 πόντους και 7 ασίστ, αλλά οι Σπερς πήραν μεγάλη βοήθεια από όλους τους παίκτες πεντάδας: ο Ντεχουάν Μπλερ είχε 22π. και 11ρ., ο Ντάνιελ Γκριν 21π. 5/7 τρίποντα) και 5 κλεψίματα, ο Τιμ Ντάνκαν 16π., 19ρ. και 5 μπλοκ και ο Κάουχι Λέοναρντ 15π.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ με 36 πόντους και ο Κέβιν Ντουράντ με 25 προσπάθησαν να οδηγήσουν στο τέλος τους γηπεδούχους στην ανατροπή, η οποία όμως έμεινε ημιτελής.

Το Μαϊάμι επέστρεψε μετά από δύο ήττες στις επιτυχίες, επικρατώντας των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια με 84-78, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να έχει 29 πόντους και 8 ασίστ και να «κλειδώνει» το ματς στο τέλος, όταν οι γηπεδούχοι είχαν πλησιάσει από το -29 στους τέσσερις.

Οι Λέικερς επικράτησαν δύσκολα στο Λος Αντζελες 97-92 της Μινεσότα, με τον Κόμπι Μπράιαντ να έχει 28 πόντους και τους Πάου Γκασόλ και Αντριου Μπάινουμ να τελειώνουν με νταμπλ-νταμπλ (17π.
και 11ρ. ο Ισπανός, 15π. και 14ρ. ο Μπάινουμ).

Από τους ηττημένους, ακόμη ένα σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Νίκολα Πέκοβιτς με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Κέβιν Λαβ είχε 27π.
και 15ρ.

Το Ορλάντο επιστράτευσε την καλή του άμυνα για να νικήσει 86-70 το Νιου Τζέρσεϊ, που έπαιζε χωρίς τους τραυματίες Ντερόν Ουίλιαμς, Μπρουκ Λόπεζ, Τζόρνταν Φάρμαρ και τον νεοαποκτηθέντα Τζέραλντ Ουάλας.

Ο Τζο Τζόνσον έβαλε 34 πόντους με 6/8 τρίποντα και οδήγησε την Ατλάντα σε νίκη 102-88 επί της Ουάσινγκτον, ενώ στο Σακραμέντο οι Κινγκς διέσυραν τη Βοστώνη 120-95, χάρη σε

Keywords
Τυχαία Θέματα