Ν/σ περί υιοθεσίας ορφανών από τη Β. Κορέα

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την υιοθεσία ορφανών παιδιών από τη Βόρεια Κορέα από αμερικανούς πολίτες.

Βάσει του νέου αυτού νομοσχεδίου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διευκόλυνση της υιοθεσίας παιδιών από τη Βόρεια Κορέα από αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, «το
Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να εξετάσει σε βάθος τα διπλωματικά και διοικητικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές οικογένειες που επιθυμούν να υιοθετήσουν ορφανά από τη Βόρεια Κορέα» και να προτείνει στο Κογκρέσο την εφαρμογή στρατηγικών για την αντιμετώπισή τους, δήλωσε η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν.

Πολλά παιδιά από τη Βόρεια Κορέα γίνονται ορφανά ή απάτριδες όταν καταφεύγουν μαζί με τις οικογένειές τους στην Κίνα ή άλλες γειτονικές χώρες, όμως και άλλα παιδιά που παραμένουν στη χώρα δεν έχουν καλύτερη τύχη, επεσήμανε η Ρος-Λέτινεν.

Αν και έχει στόχο τη διευκόλυνση των υιοθεσιών, ο νόμος θα φροντίζει ώστε τα παιδιά που υιοθετούνται είναι πραγματικά ορφανά και όχι θύματα παράνομου εμπορίου ανθρώπων, υπογράμμισε η βουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα