Νιγηρία:Ένοπλη επίθεση σε κυβερνητικό κτίριο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκανστη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσανένοπλοι άνδρες στο κρατίδιο Μπόρνο, στηβορειοανατολική Νιγηρία, ανέφεραν τοΣάββατο αρχές της χώρας.

Η επίθεση, που έγινε τοβράδυ της Παρασκευής, έπληξε τα γραφείατης τοπικής κυβέρνησης στην Γκαμπόα,μια πόλη περίπου 90 χιλιόμετρα νότια τηςΜαϊντουγκούρι, λίκνο της ισλαμιστικήςοργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με τηνίδια πηγή.

"Μια ομάδα ενόπλωνέβαλε φωτιά στη γραμματεία της τοπικήςκυβέρνησης στην Γκαμπόα και σε ένασυγκρότημα 20 κατοικιών που κατασκευάστηκαναπό την κεντρική κυβέρνηση και βρίσκονταισε κοντινή απόσταση", δήλωσε

στοΓαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός τηςαστυνομίας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ενώ οι πυροσβέστεςπροσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, ένοπλοιάνδρες ξεπρόβαλαν και άρχισαν να τουςπυροβολούν.

"Ο επικεφαλής τωνπυροσβεστών, Χάσαν Μάινα, σκοτώθηκεκαθώς και δύο αστυνομικοί της ασφάλειαςτης γραμματείας", διευκρίνισε.

Κανείς δεν έχει αναλάβειτην ευθύνη για την επίθεση, όμως, σύμφωναμε τον αξιωματικό της αστυνομίας, "όλαδείχνουν πως πρόκειται για έργο τηςΜπόκο Χαράμ".

Οι νιγηριανές δυνάμειςασφαλείας και κυβερνητικοί αξιωματούχοιαποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων τηςΜπόκο Χαράμ.

Οι επιθέσεις της ΜπόκοΧαράμ στο βόρειο και κεντρικό τμήμα τηςΝιγηρίας και η καταστολή τους έχουνπροκαλέσει περισσότερους από 3.000 θανάτουςαπό το 2009.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα