Νέος σάλος με τον Πάολο Ντι Κάνιο

Οι αντιδράσεις μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σάντερλαντ από τον Πάολο Ντι Κάνιο, αναμένεται να κορυφωθούν, μετά και τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιοποίησε η αγγλικη SUN και στις οποίες έχει απαθανατιστεί στην κηδεία του Ιταλού φασίστα, Πάολο Σινιορέλι, πριν από τρία χρόνια.

Ο Σινιορέλι, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 76 χρονών, πέρασε 8 χρόνια στη φυλακή μετά από επίθεση το 1980 στην οποία 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο στενός φίλος του Ντι Κάνιο ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του MSI (Ιταλική Σοσιαλιστική Κίνηση) το οποίο γεννήθηκε από τις στάχτες του φασιστικού κόμματος του Μπενίτο Μουσολίνι. Ο Σινιορέλι είχε επίσης δεσμούς με την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση NAR, η οποία ήταν υπεύθυνη για την έκρηξη βόμβας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια το 1980. Από την επίθεση 85 άτομα έχασαν τη ζωή του και εκατοντάδες τραυματίστηκαν ενώ οι δύο δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση δολοφονήθηκαν.

Ο Ιταλός εξτρεμιστής αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που να τον συνδέουν με την επίθεση όμως κρίθηκε ένοχος για το γεγονός ότι ήταν μέλος μιας ένοπλης οργάνωσης η οποία είχε ανατρεπτική δράση κατά της δημοκρατίας.

Ο Ντι Κάνιο, τακτικός επισκέπτης στην οικία του Σινιορέλι κοντά στη Ρώμη, είχε δηλώσει το 2005 ότι είναι φασίστας όμως χθες ο 44χρονος προπονητής αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα πολιτικά του πιστεύω.

«Βρίσκομαι σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Αν εργαστώ στη Βουλή τότε θα απαντήσω σε πολιτικές ερωτήσεις. Κάποια ημέρα οι οπαδοί θα αγοράσουν εισιτήρια γιατί θα δουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζομαι», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.
Keywords
Τυχαία Θέματα