Νέος Πρόεδρος της Βουλής ο Ν. Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής ύστερα από τη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια. Ο κ. Βούτσης ψηφίσθηκε από 181 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 113 λευκά και τρία άκυρα. Συγκεκριμένα ψηφίσθηκε από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οκτώ από τους 10 των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

τους εννέα της Ένωσης Κεντρώων (δηλαδή από 163) και από 18 βουλευτές των άλλων κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι ψηφίζουν κατά συνείδηση, ενώ η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι δεν έδωσαν θετική ψήφο.

Με επιστολική ψήφο ψήφισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης που απουσιάζει σε αποστολή της Βουλής στο Γιοχάνεσμπουργκ. Απουσίασαν ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (απέστειλε επιστολική ψήφο δηλώνοντας ότι αν παρευρισκόταν θα ψήφιζε τον Νίκο Βούτση, αλλά η ψήφος δεν προσμετράται) και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Επίσης η Βουλή εξέλεξε και τους αντιπροέδρους της που κατά σειρά θα είναι οι Τάσος Κουράκης, Γιώργος Βαρεμένος και Τασία Χριστοδουλοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ, Δημήτρης Κρεμαστινός από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ.

Δεν εξελέγη ο προτεινόμενος από τη Χρυσή Αυγή Γιάννης Αϊβατίδης ο οποίος δε συγκέντρωσε τις 75 ψήφους που απαιτούνται ωστόσο έλαβε 59 θετικές ψήφους αριθμός που είναι υπερτριπλάσιος της δύναμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α που αριθμεί 18 βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα