Νέος κύκλος ερευνών ανοίγει για τη Χ.Α

Απολογείται τη Δευτέρα στους δυο ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Αθανάσιος Τζόρβας στο κινητό του οποίου υπήρξαν κλήσεις και μηνύματα από και προς τον πυρηνάρχη της οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Τη Δευτέρα, αναμένεται στο γραφείο της τακτικής ανακρίτριας του Πειραιά ο Γιάννης Καζατζόγλου, καθώς το κινητό του τηλέφωνο και η αστυνομική του ταυτότητα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του καθ' ομολογίαν
δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. Σε βάρος του Καζατζόγλου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Ρουπακιάς μετά από αναβολή, την Τρίτη θα παρουσιαστεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών απολογούμενος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η ολομέλεια εφετών και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αναμένεται να αναλάβει τουλάχιστον ένας εφέτης ειδικός ανακριτής. Θα έχει προηγηθεί την Τετάρτη η απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, γεγονός που ενδέχεται να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών από τις Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές, πιθανόν διώξεων, ακόμη και συλλήψεων. Οι ανακριτικές αρχές έχουν ζητήσει την παραπομπή των τριών βουλευτών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και οι περαιτέρω κινήσεις θα αποφασιστούν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, δεδομένου ότι δεν θα καλύπτονται πλέον από τη βουλευτική ασυλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα