Νέος γύρος συζητήσεων στο Brussels Group

Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία προς την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εκπροσώπων των θεσμών, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Επιβεβαίωσε ότι στις Βρυξέλλες ξεκινά νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Grup, που, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με
το Μέγαρο Μαξίμου απόψε θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Grup και αύριο δια ζώσης συνεδρίαση του. Σήμερα τεχνικά κλιμάκια επεξεργάστηκαν σειρά θεμάτων προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες, δεν αποκλείεται την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών ή εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη στον οποίο έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις πάνω στα καίρια ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε το μεσημέρι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με μόνο και αποκλειστικό θέμα το ασφαλιστικό, που εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα επιμείνει στη θέση της να μην υπάρξει μείωση συντάξεων, να μην θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα και να μην αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ωστόσο, αντιμετωπίζει θετικά τον δραστικό περιορισμό των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, και την περαιτέρω διοικητική ενοποίηση ταμείων, παραπέμποντας για το Σεπτέμβριο συνολική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα