Θα αποφασίσουν για την εκταμίευση των 1,8 δισ.

Στη νέα τηλεδιάσκεψη του Euro Working group, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί σήμερα για να διαπιστώσει εάν η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, θα δοθεί η τελική έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς τη χώρα μας. Συστάσεις για περαιτέρω αύξηση

της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας και μείωσης του κόστους εργασίας απευθύνει προς την Ελλάδα το ΔΝΤ, που τη Δευτέρα συνεδριάζει για την εκταμίευση του 1,8 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες που προβάλλονται συνεχώς ότι αναμένεται το Ταμείο να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο κάποια στιγμή σύντομα, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε "πλήρη συνεργασία" με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου η νέα έκθεση του Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει ενδεχομένως να μειώσει και πάλι τα επιτόκια της και να ξεκινήσει ένα νέο γύρο μη συμβατικής νομισματικής χαλάρωσης για να βοηθήσει να ενισχυθεί η οικονομία της Ευρωζώνης, αναφέρει στην έκθεσή του το ΔΝΤ και τονίζει ότι οι προσπάθειες για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών θα μπορούσαν να μειώσουν την ανάπτυξη έως και κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες αυτό το έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα