Νέο συνθετικό κρέας

Το κρέας που θα τρώμε να μην προέρχεται από κρέας κανονικού ζώου αλλά θα είναι κατασκευασμένο σε εργαστήριο! (video) Ο δημιουργός του «μπιφτεκιού του σωλήνα», ο Mark Post, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ανακοίνωσε πως θα αποκαλύψει τον προσεχή Οκτώβρη, το πρώτο μπιφτέκι που θα έχει παραχθεί σε εργαστήριο.

Όπως σημείωσε μάλιστα, ελπίζει ότι ο σεφ Heston Blumenthal θα γίνει και ο πρώτος μάγειρας που θα φτιάξει πιάτο με το δημιούργημά του. Αν και το κόστος για την παρασκευή του πρώτου μπιφτεκιού αγγίζει τις 220.000 στερλίνες,

ο καθηγητής Post ελπίζει ότι η τιμολόγηση θα μπορέσει να πλησιάσει αυτή του πραγματικού κρέατος και όλοι θα είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν.

Μία εκδοχή λέει πως με αυτό τον τρόπο  θα αποφεύουμε με την κατανάλωση κρέατος την ταυτόχρονη λήψη των αντιβιοτικών και ορμονών που δίνουν στα ζώα οι παραγωγοί. Επιπλέον θα γλυτώσουμε από πολλές επιπτώσεις για το περιβάλλον καθώς η βιομηχανία κρέατος είναι υπεύθυνοι για μεγάλο ποσοστό της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Φυσικά, πολλοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους, κατά πόσον το κοινό θα είναι πρόθυμο να καταναλώσει το τεχνητό αυτό μπιφτέκι.

Πηγή: proho.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα